Građani kao problem navode loše ponašanje policijskih službenika

Stavovi građana o zadovoljstvu javnim uslugama administrativne službe policije

Ostavite komentar


  1. U BORU načelnik Perica Arsić policijskim vozilom P 026-126 bez sigurnosnih sedišta već mesecima SVAKODNEVNO vozi svoju decu u obdanište i tako ih bar dva puta dnevno ugrožava, ŽALOSNO ALI ISTINITO, ON JE IZNAD ZAKONA ! Inače javnosti je poznat jer je 2012, bahato vozeći policijski auto izazvao udes u kome je pet mladih osoba zadobilo teške telesne povrede opasne po život, za šta takođe nije odgovarao !

  2. Radi se zapravo o banditizmu, ponasanje policajaca i pokicajki prema grqdjanima je poput okupatora. U obracanju se koriste pretnje, mrki pogledi, psovke..to svi znaju koji imaju posla s njima cak i kao osteceni.

    Dakle radi se o kriminogenom ponasanju i zlostavljanju na ivici zlocina. Gradjani cute i trpe jer su u komunizmu naucili da se ne sme sa policijom diskutovati.

    Tu imamo zatim policijsku birokratiju i salterske sluzbenice koje su posebna prica. Glumeci male bogove, drsko se ophodeci prema klijentima, maltretirajuci i vracajuci klijenta za najmanju sitnicu.. a redovi su nesnosni.

    Ali ko je kriv za to? Ministar koji nikom ne odgovara, diktatorski premijer i rezim ili pak gradjani koji cute i trpe i niti se ne zale nego zaborave na to.

  3. Ha, ha…zadovoljni! U mojem "gradu" ako nemaš vezu za dokumenta dođeš pred PS u 4 sata ujutru gde stojiš u redu po kiši i mrazu do 8 sati sa sve naoružanim straźarom pred vratima! Sad znam kako su se osećali Jevreji u nacističkoj Nemačkoj. Pre nego što su ih likvidirali.

  4. " Pa ipak skoro 90 odsto građana tvrdi da nije privatno kontaktiralo nikoga pri dobijanju javnih usluga od službi MUP- a. "
    A da niste očekivali možda da kažu da su podmićivali i sl.??
    Pa znamo svi da je davanje i primanje mita krivično delo…

  5. Naročito je to izraženo u PU Čukarica i Zemun gde se pojedine službenici ponašaju osobno i na svoj način tumače zakon o izdavanju ličnih dokumenata, čestim izlaskom da puše i piju kafu stvaraju nepotrebno redove i skloni su naročito od Roma i nas Srba sa Kim. Pri tom imaju potpunu zaštitu od svojih načelnika da tu, u mojem slučaju nije mogao pomoći ni Zaštitnik Građana. Pri tom smo svedoci da se samo u poslednje dve godine izdalo preko 80.000 pasoša kosovskim Albancima bez policijske provere prebivališta.

  6. Kad dobiju uniformu kao da su postali Bogovi! Drsko ponašanje kao što reče prethodnik čak i prema oštećenima. Zovnete ih u pomoć, oni ne reaguju ako nema fizičkog nasilja i još vam govore zašto ih zovete, samo što još oštećenog ne privedu kad im se onaj zbog koga ih zovete predstavi kao dobrica i pravi se lud ili pobegne. Na sve sem krvi nude da podnesete prijavu pa će oni proslediti, rade kao da su zapisničari a ne policajci! Ali zato znaju da reketiraju lokale radeći tamo kao obezbeđenje i da prodaju advokatima podatke o oštećenima u saobraćajkama.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.