Građani Užica palili sveće i molili se za nastradale u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ 1 Foto: N. Kovačević

Skupom u tišini, Užičani su i večeras odali poštu nastradalima u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i iskazali podršku njihovim porodicama.

Među više stotina okupljenih na Trgu partizana bili su roditelji sa decom, nastavnici, najmlađi članovi KUD Sevojno, mnoštvo mladih i drugih građana.

U tišini, nakon okupljanja u 20 časova i paljenja sveća na Trgu, centrom grada su se uputili u Crkvu Svetog Đorđa, u kojoj su se, zajedno sa sveštenicima molili za nastradale.

Građani Užica palili sveće i molili se za nastradale u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ 2
Foto: N. K.

„Želimo da uputimo podršku porodicama nastradalih. Dogovorili smo se da ćemo da ćutimo i da nećemo da upiremo prst ni u koga. Ovo nije veme za velike reči“, kazao je Branko Ilić, jedan od učesnika večerašnjeg okupljanja.

On je poručio da „decu treba da učimo ljubavi i kako da postanu bolji ljudi, ali i da svi nešto naučimo iz  velike tragedije koja nas je zadesila“.

Građani Užica palili sveće i molili se za nastradale u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ 3
Foto: N. K.

Ilić, koji je došao u pratnji veće grupe dece, uzrasta pet do šest godina, objasnio je da su to „najmlađi članovi KUD Sevojno i da skupu prisustvuju uz saglasnost i u pratnji svojih roditelja“.

Građani Užica palili sveće i molili se za nastradale u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ 4
Foto: Privatna arhiva

„Njihovi roditelji su tu i zajedno smo došli“, kazao je Ilić i dodao da su večerašnje i sinoćnje okupljanje organizovali građani, posredstvom društvenih mreža.

Nečije dete se nije vratilo kući…

Građani Užica palili sveće i molili se za nastradale u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ 5
Foto: N. K.

Na mestu na kome su građani palili sveće i polagali cveće, postavljen je crni plakat sa porukom: „Nečije dete se nije vratilo kući, jer neko nije vaspitao svoje“, uz datum – 3. maj 2023. kada se dogodila tragedija u beogradskoj školi.

 

Sve vesti u vezi sa tragedijom na Vračaru pratite u Danasovom BLOGU.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari