Građani uznemireni zbog neprijatnog mirisa koji se širi iz pravca Novog bežanijskog groblja: "Izgleda kao oblak magle koji se spušta na zemlju"(VIDEO) 1Foto: Inicijativa Bežanija ostaje, Kosa prkosi

Mnogi stanovnici treće i četvrte mesne zajednice naselja Bežanijska kosa od početka jula prijavljuju nadležnim gradskim službama svakodnevno pojavljivanje izmaglice i oštrog neprijatnog mirisa koji se širi u kasnim večernjim satima ovim naseljem a izgleda kao oblak magle koji se spušta na zemlju, tvrdi Inicijativa „Bežanija ostaje, Kosa prkosi“, zahtevajući od nadležnih da reše problem.

Inicijativa „ Bežanija ostaje, kosa prkosi“ je na zahtev i u ime građana 14. jula 2022. godine uputila Zahtev za rešavanje ovog problema Sekretarijatu za inspekcijske poslove Grada Beograda i do sada nije dobila odgovor, niti je problem rešen.

Naime, kako kažu, građani ovog dela Novog Beograda u prvom trenutku su mislili da se neprijatan miris, koji najviše podseća na hlor, širi zbog suzbijanja komaraca sa zemlje, ali nakon obilaska naselja, po rečima nekih građana, karakterističan miris dolazi iz pravca Novog bežanijskog groblja.

„Ovaj miris izuzetno loše podnose osetljive osobe, jer iako zatvore prozore, ne mogu da spreče respiratorne probleme u vidu kašlja, otežanog disanja i iritaciju očiju i nosa“, navodi se u saopštenju.

„Zagađen vazduh i ugroženo zdravlje naših sugrađana alarmantna je situacija za sve nas, zato izričito zahtevamo da nam se nadležne službe Grada obrate i reše ovaj problem u što kraćem roku“ , objašnjavaju iz Inicijative.

Inicijativa podseća da je Bežaniјska kosa porodično i mirno naselje i da je ovo zaista situacija koja zahteva hitnost i konkretno angažovanje svih nadležnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari