Građanske inicijative: U Vranju održan seminar o građanskom vaspitanju 1Foto: V.Ristić/ Danas

Udruženje Građanske inicijative, u saradnji sa Pedagoškim fakultetom u Vranju, u subotu i nedelju na ovoj visokoškolskoj ustanovi realizovalo je seminar o nastavi građanskog vaspitanja za studente završne godine smera za obrazovanje učitelja, sa idejom da se budućim učiteljima omogući da se dodatno osposobe za izvođenje nastave građanskog vaspitanja u osnovnoj i srednjoj školi, saopšteno je sa Pedagoškog fakulteta.

Cilj ovih nastavnih programa je, navodi se u saopštenju, „da doprinesu podizanju kvaliteta znanja učenika, a posebno njihovoj proaktivnoj ulozi u procesu učenja o civilnom društvu i uopšte“.

„Teme koje su bile u fokusu izučavanja na ovom dvodnevnom seminaru obuhvatile su programe nastave i učenja građanskog vaspitanja, planiranje i ostvarivanje programa građanskog vaspitanja, priručnik, sadržaje o ljudskim pravima, demokratskom društvu, procesima u savremenom svetu, kao i građanskom aktivizmu. Zbog velikog interesovanja master i mlađih studenata, Građanske inicijative su prihvatile ideju da se realizuje ciklus seminara o građanskom vaspitanju, sve dok Pedagoški fakultet za tim ima potrebe“, piše u dopisu ove ustanove.

Pedagoški fakultet u Vranju je jedan od retkih pedagoških fakulteta u Srbiji na kome se, kao izborni predmet, izučava građansko vaspitanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari