Studentska razmena pedagoških fakulteta u Vranju i Somboru 1Foto: Dušan Pešić

Pedagoški fakultet u Vranju je od 9. do 13. maja domaćin studentima Pedagoškog fakulteta u Somboru u okviru dogovorene studentske razmene, pri kojoj, u isto vreme, i 10 studenata iz Vranja boravi na fakultetu u Somboru.

Ova razmena studenata rezultat je potpisanog sporazuma o saradnji dva fakulteta i nastavak zajedničkih aktivnosti ostvarivanih u okviru međunarodnog stručnog projekta.

Studenti dve ustanove imaju priliku da se upoznaju sa studijskim programima, organizacijom nastave, vannastavnim i drugim aktivnostima, sa kolegama i nastavnicima drugog fakulteta, da razmene ideje, iskustva i primere dobre prakse.

„Pedagoški fakulteti u Vranju i Somboru, kao fakulteti rubnih područja zemlje, dele slične probleme zbog izražene depopulacije pograničnih područja. Uprkos tome, Pedagoški fakultet u Vranju već 29 godina uspešno ostvaruje svoju misiju kvalitetnog obrazovanja učitelja, vaspitača i, od pre sedam godina, i master profesora tehnike i informatike. Takođe, u pripremi su i novi studijski programi kojima će se obogatiti lepeza ponude ovog fakulteta u oblasti obrazovanja“, navodi se u saopštenju Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Ovakva razmena studenata pedagoških fakulteta do sada nije ostvarivana i „predstavlja značajan doprinos obogaćivanju studentskog života studenata pedagoških fakulteta u Vranju i Somboru“.

Realizaciju ove ideje pomogao je Dom za učenike srednjih škola u Vranju koji je obezbedio smeštaj i ishranu gostiju iz Sombora.

Dom za učenike je deo Kluba prijatelja Pedagoškog fakulteta, jer je ustanova koja pruža odlične uslove studentima za boravak u Vranju tokom studiranja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari