Vranje: Saradnja Pedagoškog fakulteta i Doma učenika srednjih škola kroz obrazovanje i kulturu 1Foto: Pedagoški fakultet u Vranju

Dekan Pedagoškog fakulteta u Vranju, prof. dr Dragana Stanojević i direktorka Doma učenika srednjih škola Vranje, Maja Đorđević, potpisali su u četvrtak Sporazum o saradnji, kojim je između ovih ustanova uspostavlјena dugoročna saradnja u oblastima obrazovanja i kulture, vaspitnog rada sa učenicima, razvoja obrazovno-vaspitnog sistema i unapređenja položaja mladih, učenika i studenata.

Kao prvu zajedničku aktivnost koja je proistekla iz saradnje, Dom učenika će u periodu od 9. do 13. maja obezbediti smeštaj i ishranu za 10 studenata Pedagoškog fakulteta u Somboru koji će u tom periodu boraviti na Pedagoškom fakultetu u Vranju u okviru studentske razmene.

„Dom učenika srednjih škola Vranje nudi odlične uslove za boravak, kulturno-zabavnu delatnost i rekreaciju učenika i studenata, te će u narednom periodu biti idealno mesto za smeštaj mladih gostiju iz Sombora, koji će imati prilike da se upoznaju sa kompletnom turističkom i kulturno-obrazovnom ponudom našeg Grada i Pedagoškog fakulteta u Vranju“, navodi se u saopštenju Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari