Pedagoški fakultet u Vranju produžuje drugi upisni rok za buduće učitelje i vaspitače 1Foto: V. Ristić/ Danas

Pedagoški fakultet u Vranju organizuje produženi drugi konkursni rok za upis nove generacije studenata osnovnih akademskih studija u okviru školske 2022/2023. godine, na studijskim programima za obrazovanje učitelјa i vaspitača.

Kandidati će za upis moći da se prijave 22, 23. i 26. septembra, u periodu od osam do 15 časova, neposredno na fakultetu ili elektronskim putem na imejl-adresu [email protected].

Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 27. septembar, pri čemu, kako navode sa Pedagoškog fakulteta, „ne postoje nikakvi troškovi polaganja prijemnog ispita i samog upisa“.

„Kandidati, prilikom prijavljivanja na konkurs, podnose originalna dokumenta na uvid, a uz prijavni list koji se dobija na fakultetu ili preuzima sa sajta ustanove, podnose fotokopije diplome o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i očitanu biometrijsku ličnu kartu. Takođe, kandidati koji su položili prijemni ispit za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija na nekom od učitelјskih ili pedagoških fakulteta, mogu da, u okviru drugog upisnog roka, predaju zahtev za upis na Pedagoški fakultet u Vranju na preostala slobodna mesta, i oni će biti oslobođeni polaganja prijemnog ispita“, navode iz ove ustanove.

Podsećamo, Pedagoški fakultet doneo je odluku da školarina za sve novoupisane studente u okviru školske 2022/2023. godine bude besplatna.

Detalјnije informacije o studijskim programima i upisu kandidati mogu pronaći na internet stranici Pedagoškog fakulteta u Vranju ili se informisati pozivom na broj 017/431 960.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari