Gradnja nove zgrade RTV teče po planu 1Foto: Maja MIćić

Radio-televizija Vojvodine (RTV) kao regionalni javni medijski servis čini okosnicu sistema informisanja u AP Vojvodini.

Odluka Pokrajinske vlade da, posle gotovo dve decenije neopravdanog zanemarivanja tog problema, pokrene rešavanje njenog trajnog smeštaja od ogromne je važnosti, izjavila je juče pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević prilikom posete najvećoj medijskoj kući u AP Vojvodini, saopštila je Pokrajinska vlada.

Najavivši nastavak podrške pokrajinskih organa RTV, ona je posebno istakla značaj te kuće za pravovremeno, objektivno i istinito obaveštavanje ne samo vojvođanske javnosti, kako na srpskom, tako i na jezicima nacionalnih manjina.

– Model informisanja na čak 16 jezika nacionalnih manjina koji se primenjuje na RTV jedinstven je ne samo u našem okruženju nego i šire i može svima da posluži kao primer kako treba negovati i razvijati taj segment ukupnog sistema javnog informisanja, ocenila je Miloševićeva. Istakavši izuzetan značaj podrške Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije u tom velikom poduhvatu, generalni direktor RTV Miodrag Koprivica je u razgovoru sa pokrajinskom sekretarkom naglasio da radovi na izgradnji nove zgrade na Mišeluku napreduju veoma dobro.

– Stoga je izvesno da će biti ispoštovana dinamika po kojoj je kraj 2019. godine označen kao rok za završetak tog dela posla. Zgrada će, inače, imati oko 14.500 metara kvadratnih u kojima će biti obezbeđeni najmoderniji uslovi za proizvodnju programa, dodao je Koprivica, a prenosi Pokrajinska vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari