Gradonačelnik Đurić: U Novom Sadu jedna ulica i škola dobijaju ime po bici na Košarama 1Foto: Ministarstvo odbrane

Novi Sad će podneti inicijativu da ulica i jedna nova osnovna škola u ovom gradu dobiju naziv po bici na Košarama. Gradonačelnik Milan Đurić rekao je kako je to „mali doprinos za ono što su učinili borci sa Košara“.

„Ne može se na dovoljno upečatljiv način odati priznanje onima koji su svojom hrabrošću i ličnim primerom ispisali najsvetlije stranice hrabrosti, čojstva, junaštva i rodoljublja. Od kako je na čelu naše zemlje Aleksandar Vučić, mi ponosno govorimo o bitci na Košarama, za razliku od onih pre nas koji su o tome ćutali. Bitka na Košarama, koja je u ranijem periodu bila nepravedno zapostavljena, sada se redovno obeležava, kao herojski podvig koji je zadužio celu Srbiju“, rekao je Đurić obilazeći juče novootvorene prostorije Udruženja veterana Košare u Novom Sadu zajedno sa ministrom odbrane i nekadašnjim gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

Kako je dodao, „najmanje što danas možemo da uradimo jeste da se potrudimo i uložimo napor da stvorimo prilike i mogućnosti za bolji život njih i njihovih porodica“.

Najavio je i da podrška Udruženju veterana sa Košara ni u budućnosti neće izostati, „jer Novi Sad i Srbija od 2012. godine ne zaboravlja svoje junake“.

Predsednik Udruženja veterana „Košare“ Ivan Antić je istakao da su neki od ciljeva Udruženja prikupljanje i raspoređivanje novčanih sredstava od donatora i drugih za borce sa Košara i ratne vojne invalide kao i za članove njihovih porodica, organizacija stručnih skupova, savetovanje i pružanje pravne pomoći za borce sa Košara i ratne vojne invalide, negovanje tradicije svih jedinica učesnica bitke na Košarama, kao i razvijanje saradnje sa državnim organima, organizacijama, institucijama, udruženjima i savezima i drugo.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari