Gradonačelnik Kragujevca pozvao da se prijavi neprikladno ponašanje na radnom mestu 1 Foto: Milan Nikić

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, pozvao je danas sve zaposlene da svom poslodavcu prijave ako su na radnom mestu uvređeni neprikladnim ponašanjem kolega, nadređenih, izabranih ili postavljenih lica.

Gradska uprava je prenela da su gradskom pravobraniocu Branku Petronijeviću juče stigle dve prijave zaposlenih koji ukazuju na polno uznemiravanje na radnom mestu što je krivično delo, te su prosleđenje Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Medijima je danas potvrđeno da su dve zaposlene u gradskoj upravi prijavile da ih je gradski funkcioner Z.M. polno uznemiravao.

Gradska uprava je navela da se te prijave, pošto se radi o vrlo ozbiljnim optužbama, smatraju poverljivim dokumentom, radi „neophodne detaljne i pravične provere“.

Članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Sanja Tucaković, saopštila je da Gradska uprava kao poslodavac neće tolerisati uznemiravanje, nasrtaj na čast i ugled, zastrašivanje, diskriminaciju ili bilo kakvo drugo „ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva, ugleda, ličnog ili profesionalnog integriteta, izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje i pogoršava uslove rada“.

„Svako odstupanje od očekivanih normi i profesionalnih standarda biće sankcionisano, bez obzira da li se radi o službeniku ili funkcioneru“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari