Gradonačelnik Leskovca naložio da se papiri o rekonstrukciji trga predaju sudu 1Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca Foto: gradleskovac.org

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da je svom pravnom timu dao nalog da prikupi sve papire oko rekonstrukcije i izgradnje trga u centru grada i da ih predaju Odeljenju za organizovani kriminal i Privredni sud.

Cvetanović je to izjavio na sednici Gradskog veća, navodeći da je o rekonstrukciji trga u Leskovcu, koji je otvoren iako nije potpuno završen, napisano više od 200 tekstova u medijima, uglavnom u negativnom kontekstu.

„Dao sam naredbu sekretaru skupštine i pravnom timu da sve materijale predaju i organizovanom kriminalu i Privrednom sudu, da ispitaju sve od početka do kraja i da se nalazi obelodane. Ja ne tvrdim da nije bilo sitnih propusta u gradnji, ali mi to ispravljamo“, kazao je Cvetanović.

Rekao je da „imamo situaciju od 13 miliona dinara“ za radove koje su izvođači na trgu završili ali nisu plaćeni.

Izvođač radova na gradskom trgu u Leskovcu, koji je radove trebao da završi u roku od jedne godine, je firma „Bauvezen“, ali se sa završetkom radova kasnilo dve i po godine.

Gradski trg je zvanično otvoren u martu, ali je za njegov potpuni završetak potrebno još 38 miliona dinara.

Rekonstrukcija gradskog trga ukupno je vredna 223 miliona dinara, a investitor je Grad Leskovac, koji je za ovu namenu podigao kredit.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.