Gradonačelnik Leskovca: Turska kompanija 'Erenli' počinje sa radom početkom godine 1Foto: M. Ivanović

Iako je najavljeno da će turska kompanija „Erenli“, čija je fabrika već podignuta u Zelenoj zoni u Leskovcu, početi da radi krajem ove godine, kada je najavljen prijem prvih radnika, gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je da očekuje da se to desi početkom 2023.

On je kazao da je rat u Ukrajini „napravio pometnju na tržištu“, pa zbog toga kasni najavljeno proširenje leskovačkog preduzeća „Statovac“.

„Trebalo bi da fabrika počne sa radom početkom godine. Mi smo pre dva dana kontaktaktirali ‘Statovac’, koji već radi, ali ne punim kapacitetima, i rečeno nam je da treba da kupe još neke mašine. To je zbog svega ovoga što se dešava u Ukrajini. Izvesno je da će ‘Erenli’ početi sa proizvodnjom jer je ovde uložio 16,6 miliona evra“, rekao je Cvetanović.

Kako piše JuGmedia, „ovoj turskoj kompaniji Srbija dodelila 3,78 miliona evra podsticaja za izgradnju pogona za proizvodnju sistema za cirkulaciju u automobilskoj industriji“.

„Prethodno je ‘Erenliju’, bez naknade, u Leskovcu dodeljeno državno zemljište od 67.469 kvadrata. Prilikom ptpisivanje ugovora predviđeno je da se 340 radnika primi do kraja 2025. godine“, javlja JuGmedia.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari