Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio vence kod Varadinskog mosta na kome je tokom bombardovanja ubijen Oleg Nasov 1Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio je venac na spomen-obeležje kod Varadinskog mosta, u znak sećanja na poginulog Olega Nasova, koji je nastradao 1. aprila 1999. godine tokom NATO agresije.

– Na današnji dan, pre tačno 25 godina, u 5 časova ujutro, bombarderi NATO pakta su raketnim projektilima srušili Varadinski most na Dunavu, a upravo u tom trenutku na njemu se našao Oleg Nasov. Godišnjicu njegove pogibije i ove godine obeležavamo sa njegovom porodicom. Danas zajedno tugujemo i sećamo se Olega i svih nevinih žrtava NATO agresije. Grad Novi Sad nikada neće zaboraviti svoje tragično stradale sugrađane, kao ni besmisao koji je vladao te 1999. godine i nepravdu nanetu našoj zemlji i narodu – rekao je gradonačelnik i zajedno sa članovima porodice Olega Nasova položio venac na spomen-obeležje.

Gradonačelnik Novog Sada zaključio je da ovaj tragičan događaj nikada ne sme biti zaboravljen, jer je to obaveza prema budućim generacijama, ali i prema onima koji su nevino izgubili živote, kako se stradanja više nikada ne bi ponovila. On je naglasio da su mir i stabilnost jedne države neprocenjivi i da predstavljaju imperativ koji obezbeđuje društvu bolju perspektivu i svetliju budućnost.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari