Gradonačelnik Pirota imenovan za predstavnika SKGO u Političkom komitetu saveza opština i regiona Evrope 1Foto: Zoran Panić

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić imenovan je za predstavnika Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) u Političkom komitetu saveza opština i regiona Evrope. Osim Vasića u ovom komitetu su i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i predstavnici Kruševca i Beočina.

Vasić kaže da će ovo doprineti da se glas Pirota, lokalnih i regionalnih vlada čuje u evropskim i svetskim krugovima.

Gradonačelniku Pirota ovo nije prva funkcija u organizacijama na evropskom nivou.

On navodi da je u proteklom mandatu bio zamenik člana Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.

– Sada sam imenovan za predstavnika SKGO u Političkom komitetu saveza opština i regiona Evrope. To je telo koje promoviše lokalne samouprave širom Evrope a preko stotinu hiljada lokalnih samouprava su u tom savezu. Tim savezom, rukovodi Politički komitet. Još uvek ne znam potpuno svoja zaduženja koja ću imati. Za mene je to velika čast kao i za Pirot što sam imenovan u ovom telu- kaže za Danas Vasić.

Vasić je dugogodišnji član Predsedništva i Upravnog odbora SKGO- a i UO NALED-a.

– Mislim da su ove funkcije i pored dobrog rada u lokalnoj samoupravi, mene kandidovale za ovo mesto. Pirotu su se otvorila vrata. Mnogi donatori koji rade u Srbiji prepoznaju SKGO kao jednog pouzdanog člana koji može da predloži lokalne samouprave za razne projekte. Trenutno uz pomoć SKGO realizujemo nekoliko projekata. Osim toga, veoma su važne i obuke za zaposlene. Neki od naših zaposlenih iz Gradske uprave su članovi sektorskih odbora SKGO. Tu su i priručnici i baza znanja koji su veoma važni i svaka lokalna samouprava treba da se trudi da sarađuje sa SKGO – kaže Vasić.

Dodaje da je u Upravnom odboru NALED-a od 2013. godine i da se posle naredne izborne skupštine više neće kandidovati.

– Vreme je za neke druge ljude – kaže Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari