Gradonačelnik platio kaznu 1

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je danas na sednici Skupštine grada
da je po presudi sudije za prekršaj, platio kaznu od 50.000 dinara, po prijavi državnog revizora zbog nepravilnosti u trošenju budžeta grada Leskovca.

Cvetanović je odbornicima pročitao navode državnog revizora za prekrašajnu prijavu. Odbornici opozicije iz SDS i DS insistirali da se saopšte imena 18 gradskih zvaničnika protiv kojih je državni revizor podneo krivične prijave zbog nepravilnosti u raspolaganju sredstvima iz budžeta.

To nije učinjeno, a vladajuća većina nije prihvatila ni predloge SDS i DS da se u dnevni red sednice uvrsti i razmatranje „odazivnog izveštaja“ na izveštaj revizora o trošenju budžeta za 2015. godinu.

Prema izveštaju Državne revizorske institucije (DRI) konstatovano je da je nenamenski raspolagano sa milijardu i pedeset miliona dinara iz budžeta grada Leskovca u 2015. godini.

Šef odborničke grupe SDS Nebojša Cakić i odbornik te stranke Nenad Zdravković su rekli da imaju saznanja da su se osobe, protiv kojih je DRI podneo krivične prijave, nagodile sa javnim tužiocem i da je na delu „institut odlaganja krivičnog gonjenja“.

Cakić tvrdi da su oni time priznali krivicu, što je, kako je rekao, preduslov da bi se ta pravna radnja sprovela.

Saša Stojanović iz DS je pitao zašto se odbornicima ne dostave „odazivni izveštaji“ u kojima se vidi kako su gradske institucije opravdale svoje propuste u trošenju novca iz budžeta za 2015. godini.

Državi revizor je podneo osam krivičnih prijava protiv 18 odgovornih osoba u javnom sektoru u Leskovcu, rečeno je FoNetu u Državnoj revizorskoj instituciji (DRI).

Podneto je i 18 prekršajnih prijava.

U DRI nisu hteli da navede imena onih protiv onih kojih su u februaru podnete krivične prijave zbog istrage i uputio na Osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Portparolka Marina Kecojević Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu potvrdila je da je Tužilaštvo primilo krivične prijave državnog revizora protiv 18 odgovornih u javnoj
upravi grada Leskovca.

Ona je rekla da zbog postupka koji su u toku“ ne može da saopšti imena.

DRI je utvrdila da trećina budžeta grada Leskovca, 1,05 milijardi dinara, nije potrošena u skladu sa zakonskim propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari