Gradonačelnik Subotice: Žene su među mojim najpouzdanijim i najsposobnijim saradnicima 1Foto: Medija-centar, Grad Subotica

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić čestitao je Subotičankama Međunarodni dan žena – 8. mart, praznik koji simboliše borbu žena za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost.

“Kao gradonačelnik, izuzetno sam ponosan na činjenicu da su u našem Gradskom veću žene u većini, a dame su i među mojim najpouzdanijim i najsposobnijim saradnicima”, naveo je Bakić.

On je dodao da će Grad Subotica, afirmišući jednaku zastupljenost žena u svim segmentima društvenog života, i ubuduće biti posvećen unapređenju rodne ravnopravnosti.

“Ovo je dan kada ženama, koje su oslonac i stub svake porodice, posebno izražavamo zahvalnost za sve ono što čine kako bi dale što je moguće veći doprinos izgradnji boljeg i kvalitetnijeg društva”, zaključio je gradonačelnik Subotice.

Inače, Subotica je lokalna samouprava koja može da se pohvali sa velikim brojem žena na rukovodećim pozicijama.

Na čelu Gradske uprave nalazi se žena, a od ukupno sedam članova Gradskog veća, pet su žene.

Takođe, žene rukovode i sa šest od ukupno 11 Sekretarijata, a upravljaju i velikim brojem javno-komunalnih preduzeća, obrazovnih, kulturnih, zdravstvenih i drugih ustanova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari