Gradska uprava grada Vranja o uhapšenoj službenici: "Povreda radne dužnosti ne odnosi se na falsifikovanje isprave" 1Skupština opštine Vranje, foto: D. P. /Danas

Gradska uprava grada Vranja oglasila se povodom informacije o hapšenju službenice M. M, napisavši u saopštenju da je „protiv imenovane službenice pokrenula disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti“.

Ta povreda radne dužnosti se, međutim, „ne odnosi na falsifikovanje isprave, a o čemu su već uveliko plasirane tvrdnje u medijima od strane ćerke vlasnika parcele“.

„U disciplinskom postupku utvrđena je povreda radne obaveze i izrečena disciplinska mera. Niko iz rukovodstva grada nije u svojim izjavama iznosio trvdnje da u postupcima zaposlene postoje elementi krivičnog dela i njena krivična odgovornost, jer ona u ovom trenutku nije utvrđena, niti je to u nadležnosti lokalne samouprave. Gradsko rukovodstvo se do sada nije oglašavalo povodom brojnih tekstova i natpisa u medijima o ovom slučaju, jer istragu vode nadležni pravosudni organi. Gradsko rukovodstvo se ograđuje od izjava ovakvog tipa i na ovu temu se neće više oglašavati“, navode iz Gradske uprave.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari