Gradski funkcioneri u Novom Pazaru pravosnažno osuđeni zbog zloupotrebe službenog položaja 1Foto: S. N.

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio sedmoricu funkcionera i zaposlenika gradske uprave u Noovm Pazaru, zbog zloupotrebe službenog položaja, trgovine uticajem i za zloupotrebe vezane za javne nabavke.

Ta sudska instanca delimično je prihvatila žalbe Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg tužilaštva u Kraljevu.

U tri slučaja uslovne kazne su preinačene u kazne zatvora koje će izdržavati u kućnim uslovima uz elektronski nadzor, a kod četiri osuđena prvostepena presuda je ostala ista.

Na izdržavanje kazne od godinu dana u kućnim uslovima uz elektronski nadzor, osuđeni su Ensar Škrijelj, bivši pomoćnik gradonačelnika i član sadašnjeg Privremenog organa, i Muzafer Dragolovčanih radnik lokalne samouprave i visoki funkcioner Sandžačke demokratske partije (SDP), a na istu kaznu, ali u trajanju od šest meseci osuđen je Suat Ljajić, bivši direktor Zavoda za urbanizam.

Škrijelj je proglašen krivim za trgovinu uticajem i produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. Prvostepenom presudom bio je osuđen na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana, uslovno na dve godine.

Dragolovčanin je osuđen zbog trgovine uticajem. I, on je prvostepeno bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na dve godine.

Ljajić je osuđen zbog trgovine uticajem. Prethodnom presudom bio je osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine.

Kao neosnovane, Apelacioni sud, nije prihvatio žalbe POSK i branilaca oktivljenih Aladina Imamovića, Suada Alića, Edisa Vatića i Nenada Perića.

Njihove kazne od po pet meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog zloupotreba vezanim za javne nabavke, nosu preinačene.

Ova afera bila je aktuelna pre tri godine, a među uhapšenima, tada, bio je i bivši director JKP “Gradska čistoća”, Omer Eminović.

On je sa POSK zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela i osuđen je na pet meseci zatvora, uslovno na godinu dama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari