Gradski odbor Pokreta Dveri: Vranje će uskoro postati varošica, vlast je učinila sve da osiromaši jug Srbije 1Vranje, Foto: Dušan Pešić

Grad Vranje neće još dugo biti grad. Na to ukazuju rezultati najnovijeg popisa stanovništva prema kojima se broj stanovnika u ovom gradu između dva popisa smanjio za 8.266 stanovnika, saopštio je Gradski odbor Dveri iz Vranja.

Iz lokalnog odbora ovog pokreta podsećaju da je „na teritoriji grada Vranja, po popisu iz 2011. godine, živelo je 83.524 stanovnika, dok danas taj broj iznosi 75.258 stanovnika“.

„To što ćemo zbog ovog podatka, eventualno, izgubiti status grada najmanji je problem za građane, uskoro stanovnike varošice. Mnogo veći problem je što u Vranju čvrsto drže vlast oni koji su odgovorni za ovakvu demografsku katastrofu. Srpski pokret Dveri smatra da su i sadašnja i prethodna vlast svojom katastrofalnom politikom regionalnog razvoja jug Srbije prepustili siromaštvu, nesposobnim i nekompetentnim lokalnim političarima koji se bogate dok su građani i jug pali u bedu“, navodi se u saopštenju.

Kako poručuju Dveri iz Vranja, „umesto da razvija i ulaže u jug Srbije koji je brana prema lažnoj državi Kosovo, vlast je učinila sve za depopulaciju i osiromašenje juga Srbije i Vranja kao njegovog centra“.

„Nema nijednog projekta od nacionalnog značaja, deci u Vranju i na jugu ne daju se ni besplatni udžbenici ni novčana pomoć, a domaći privrednici i preduzetnici juga Srbije su uvek poslednji na listama za dodelu državne pomoći. Potpuno promašena politika povećanja nataliteta u kombinaciji je sa katastrofalnim životnim standardom i pogubnom strategijom razvoja privrede kroz benificije stranim investitorima“, piše u saopštenju vranjskog odbora Dveri.

Ništa od ovoga, navodi se, nije desilo iznenada.

„Na ovaj problem Srpski pokret Dveri ukazuje praktično od svog osnivanja. Dveri smatraju da samo primena mera ekonomske i socijalne politike iz programa ove stranke, kao i porodična politika koju će doneti nova vlast mogu da jug Srbije otrgnu iz bede i beznađa. U suprotnom, nije teško predvideti koliko će stanovnika naša varošica imati u budućnosti. Dovoljno je pogledati broj članova Srpske napredne stranke, jer na kraju će, verovatno, samo oni ostati da ovde žive“, zaključuje se u dopisu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari