Grahovac: Razbijači SRJ na vlasti 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Razbijači Jugoslavije težišno drže vlast u svim bivšim jugoslovenskim republikama i zato još nema odgovora na pitanje kako i zašto je razbijena Jugoslavije, izjavio je večeras FoNetu general u penziji Blagoje Grahovac na predstavljanju svoje knjige „Tri cunamija – Evropa je ranjena“.

Grahovac je istakao da bez odgovora na pitanja o razbijanju Jugoslavije nema rešenje za situaciju u kojoj se danas nalaze post jugoslovenska društva.

Prema oceni Grahovca, Evropa je ugrožena neoliberalizmom koji se sve više ispoljava kao opaki fašizam, a ranjavaju je i organizovani kriminal, korupcija i religijski fanatizam u svemu tome Balkan može da joj pomogne. Balkan koji je kroz istoriju bio izvorište problema za Evropu može da postane njen štit, smatra Grahovac koji ističe da možda zvuči futuristički, ali da u osnovi tog štita treba da leže srpsko-hrvatsko i srpsko-albansko
prijateljstvo.

Grahovac je istakao da se njegova knjiga „Tri cunamija – Evropa je ranjena“ nastavlja na knjige „Glasovi iz gluve sobe“ i „Banditosi – Ubice države“. Najnovija knjiga Blagoja Grahovca objavljena je u izdanju Lagune i košta 509 dinara, a večeras je predstavljena u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari