Gradska toplana u Novom PazarzFotografija: Senko Župljanin

Zbog veoma niskih temeperatura u Novom Pazaru, Gradska toplana je donela odluku da produži grejne sate, rekao je za Danas Nemanja Mančić, direktor Gradske toplane.

– Grejni dan, u skladu sa odlukama, traje od šest do 21 čas, ali zbog niskih temeperatura grejanje sada radi tokom cele noći ili 24 časa. Celodnevno grejanje generalno se primenjuje kada su praznici, kao što su Božić, Bajram, Nova godina, ali i kada je jako hladno, kao ovih dana – istakao je Mančić.

Što se tiče energenata koje toplana koristi, prema njegovim rečima, ima ih dovoljno. Centralna toplana, koja snabdeva najveći broj građana, koristi mazut, dok dve kotlarnice u zgradi Bor i naselju Lug kao energent koristi ugalj.

– Cene usluga Gradske toplane ostale su iste i ove sezone iako se raspravljalo o njihovom povećanju do kojeg, ipak, nije došlo. To je velika povoljnost za naše korisnike. Oko 90 odsto građana  redovno izmiruju svoje obaveze,  tako da sa naplatom nemamo problema – kazao je naš sagovornik.

Nemanja Mančić apeluje na Novopazarce da ako imaju bilo kakvih problema, kao što su kvarovi ili nedovoljno topla domaćinstva, da im se obrate zahtevom, mejlom ili lično u prostorijama uprave.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari