Grupa "Izvor" punoletstvo proslavlja koncertom na Vidovdan 1Grupa "Izvor", Foto: Milena Dimić/Vranje News

Vranjska grupa „Izvor“ obeležiće 18 godina postojanja koncertom na Vidovdan, u utorak 28. juna od 20 časova, na Trgu Staniše Stošića u Vranju.

Koncert će biti izveden u sklopu manifetacije „Vranjsko kulturno leto“ koju organizuje Kulturno-obrazovni centar a pod pokroviteljstvom grada Vranja, javlja Vranje News.

„Izvor“ je osnovan januara 2004, a bavi se interpretacijom i aranžiranjem tradicionalnih srpskih pesama i onih sa srodnih muzičkih prostora, na starim instrumentima.

Grupa je tokom svog postojanja održala nekoliko stotina koncerata širom Srbije, ali u u Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Grčkoj, Francuskoj i drugim zemljama.

Članovi grupe, koji su činili i originalnu postavu „Izvora“ od osnivanja, danas su Ivana Tasić Mitić (glas), Katarina Dimić (tambura, saz), Dalibor Mladenović (kaval), Dejan Dimić (tambura, bas tambura) i Boban Mitić (tapan, tarabuka, bendir).

U određenim periodima rada, u „Izvoru“ su još nastupali Milica Stošić (prateći glas, gadulka, violina), Aleksandra Stošić (frula, kaval), Dijana Dimitrijević (tambura) i Nebojša Stevanović (tambura).

Grupa ima snimljen CD („Ogrejala mesečina“ iz 2005.) i više desetina trajno zabeleženih snimaka, takođe i numere objavljene na kompilacijama tradicionalne muzike u vnekoliko evropskih država.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari