Hag je bar za deo zločina doneo pravdu

Ivo Josipović, bivši predsednik Hrvatske, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Josipović priznaje da su samo neki zločinci osuđeni.
    Za mene je veći zločin ne osuđivati jasne zločine nego ih činiti, jer se ovi čine za pare a zločini u ratu su, većinom, postupci čoveka koji je izgubio razum od straha.

  2. Očekivano od Josipovica,i najveći hrvatski liberali neće reci za Oluju da je zločin i etničko čišćenje,oni tu stoje čvrsto a nama dele lekcije o fasizmu,generalima,Kosovu itd.Intervjiu ste trebali prevesti,oni u Hrvatskoj bi to sigurno uradili.

  3. Da li je Srbija kriva sto se desio gradjanski rat u tri republike, potpirivan uvek sebicnim interesima jednog od tri naroda (a Srbi nisu). Govorim o Hrvatima, Bosancima, Slovencima pa i Siptarima. Imali smo EU pre prave EU i… Srbi su se spotakli dostaputa na odbrani tadasnjeg ustava jer su bili slepi da shvate sta se dogadja.

  4. "…Hag je bar za deo zločina doneo pravdu…" Selektivna pravda je po Josipovicu ok jer se eto, "slucajno" desilo da je taj deo etnicki jednobojan! Hrvatska je u EU, pa gde je to clanstvo sprecilo (jos vece) raspirivanje ustastva u Hrvatskoj? A Srbija bi po tom europskom kriterijumu trebala da ima olaksavajucu okolnost za svoje "cetnistvo", jos nije clanica. Na stranu sto Srbi ne bi nikada ni dosli u konflikt sa Zapadom (koga iz milja nazivamo EU) da je Draza Mihajlovic pobedio. Jos nikad niko nije video nekog Jevreja na komemoraciji zrtava Drazinog navodnog fasizma. ….

  5. Komentatori,sram vas bilo!Pored onakvog Vucica,njegoe proslosto, bahatosti i siledzijskog ponasanja,Josipovic je samo fini gospodin.

  6. A sta cemo sa onim drugim delom zlocina? Hag ocigledno ne mari za zlocine nad srpskim narodom, kojih je bilo najvise! Za te zlocine niko nije osudjen! To je najveca sramota Haga i cele Evrope!

  7. Haski tribunal je najnepravedniji sud na svetu.Sud je stvoren samo da okrivi Srbe za sve . I kako neko moze da podrzava taj zlocin. Ne morate nas voleti budite samo iskreni,ako umete.

  8. Josipovic odista živi u prošlosti, a pre bi se reklo da se oglašava sa željom da pruži podršku Tadiću! Takođe, iz njega isplivava nacionalna mržnja, što nije u skladu sa modernim vremenom!

  9. Gospodine Josipovicu nije doneta ni jedna presuda za 28000 pobijenih srba. No oni koji tako rade nosice teret svoje casti i dostojanstva a to ce im pasti i na pokolenja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.