Milioni stanovnika Londona juče su bili prisiljeni da na posao idu peške, biciklima ili krcatim autobusima, pošto je osoblje podzemne železnice organizovalo drugi štrajk za mesec dana zbog planova da vozovi vikendima saobraćaju cele noći. Osoblje londonskog metroa napustilo je svoja radna mesta u sredu uveče i, kako su najavili, neće se vraćati do danas ujutru, što je izazvalo ozbiljne probleme u saobraćaju u britanskoj prestonici.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 

Četiri radnička sindikata već mesec dana pregovaraju sa upravom zbog planova gradonačelnika Londona Borisa Džonsona da vozovi petkom i subotom od 12. septembra saobraćaju 24 sata. Zbog nastalog haosa, juče je u saobraćaj pušteno još 250 autobusa i povećan je broj bicikala za iznajmljivanje. Takođe je intenziviran rečni saobraćaj. Podzemnom železnicom se svakodnevno vozi više od četiri miliona ljudi, te su autobusi i vozovi koji saobraćaju po gradu juče bili prebukirani. Ulice su takođe bile pune biciklista, a trotoari pešaka. Ovo je drugi štrajk podzemne železnice u Londonu za mesec dana. Prethodni je organizovan 8. i 9. jula, kada je londonski metro prvi put bio zatvoren u poslednjih 13 godina.

Poslednja runda pregovora je propala u ponedeljak kada su lideri sindikata odbili ponudu da im plata bude veća za dva odsto i da primaju bonuse za rad u noćnoj smeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari