Hapšenja efikasnija od novih propisa

Vlada odlučila da uvede novčane kazne za proizvodnju i korišćenje legitimacija koje liče na policijske

Ostavite komentar


  1. Sta to znaci „nesme da lici na policijsku znacku“? Ko ce procenjivati sta lici, a sta ne lici na sluzbene znacke policije…Malo je to neprecizno i nedoreceno….moze doci do razlicitog tumacenja, pa smo onda opet tamo gde smo i bili…Nigde….

  2. Видех да и Вулин прикачи неку значку. Он је само министар, није радник МУПа и нема право да носи нити значку која личи, а тим више нити праву значку. Униформа и одевање његово је посебна прича и то је већ питање његовог остварења као личности.

    1. Vaš maliciozni komentar koji umesto imena sadrži smo 3 tačkice, govori o tome da ste naj verovatnije i sami u nekakvom klanu, čim Vam smeta ovakva uredba

      1. Pa lako se to resi, nek uzmu nazad sve zna ke što su podelili kriminalcima da mlate narod na demonstracijama

  3. 2 puta mi se ove godine u Beogradu dogodilo da me neko bez ikakvog razloga maltretira na sred ulice. Prvi put se radilo o interventnoj jedinici gde su ti mladi momci nakon sto su me nasilno pretresli ipak bili ljubazni i oterali me u pm.
    Drugi put je zaista bilo strasno jer me je na glavnoj autobuskoj stanici maltretirao covek u civilu, koji nije dozvolio da proverim njegov identitet i pod pretnjom zadrzavanja (ostao bih bez vaznog prevoza) uporno trazio razlog da me osteti. Bio vidno razocaran sto nisam nacinio nikakvo krivicno delo. Kako da se odbranim od takvog zlikovca?
    Vec bi perorez bio dovoljan da mi ugrozi egzistenciju. Jezivo i nedokucivo.

      1. Možda si ti sledeći, niko nije imun, posebno kada posao obavlja mimo zakona umiđšljeno da je on Bog.

    1. Dva puta u samo jednoj godini, to pre govori o tome da je i vaše ponašanje problematično jer očito privlačite pažnju organa reda. Mene nikada ne zaustave. Možda je to zbog frizure.

  4. Zamazivanje ociju javnostiu.Potpuno pogresan put toboznje zastite gradjana od kriminala. I do sad su postojali zakoni ali se ne postuju a ni mnogi drugi zakoni se kod nas ne postuju pa se i krse od strane onih koji bi trebali da ih sprovode…

  5. Obican sam gradjanin. Ne radim u policiji, nemam znacku kod kuce da mogu da se upoznam sa njnim izgledom.
    Ako me zaustavi neko i pokaze mi neku znacku, kako ja mogu da znam da li je to originalna ili falsifikovana znacka? Da li je policajac pravi ili lazni?
    Na kraju, ako me neko zaustavi, da li mogu da pozovem policiju i trazim da posalju patrolu koja ce potvrditi da li je osoba zaista policajac ili ne? Uz to, ocekujem da mi se svo izgubljeno vreme nadoknadi, ukljucujuci i obezbedjivanje, na primer, izgubljenog prevoza.

  6. Važno je da su Šešelj i njegov potomak zaokružili Zakon o oruźju.Porez,Čipovane kartice oduzeti vredni relikti i to porodicni . Na kraju dozvola sa čipom za oruźje za koje moramo kupiti sef I platiti sve troskove ,,državi,,za ono sto drzis zakljucano…Ali Srbija uvek ima rezervu..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.