Hapšenja zbog dojava o bombama, presuda Aidi Ćorović, spomen-ploča na kafiću "Panda": Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Beta/Milan Obradović; FoNet/Milica Vučković; Facebook Albin Kurti; EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS/TOMS KALNINS

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

U Srbiji je u petak uhapšeno nekoliko osoba i jedna u Češkoj u velikoj akciji policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal zbog lažnih dojava o bombama na nekoliko desetina i-mejl adresa u različitim obrazovnim institucijama. Opširnije OVDE.

Prekršajni apelacioni sud doneo je pravosnažnu presudu po kojoj aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović mora da plati 100.000 dinara zbog toga što je jajima gađala zid u Beogradu i psovanja policajaca. Opširnije OVDE.

Kosovski premijer Aljbin Kurti otkrio je spomen-ploču na kafiću „Panda“ u Peći, na kojoj piše: „U jeku terora Srbije nad Albancima, u prostorijama ovog kafuća, 14. decembra 1998, po naređenju Državne bezbednosti Srbije, streljano je šest srpskih mladića“. Opširnije OVDE.

Evropska unija odlučila je da otvori pristupne pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom, objavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, tokom prvog dana samita evropske dvadesetsedmorice. Opširnije OVDE.

Vlada Bugarske ukinuće takse na tranzit ruskog gasa koji prolazi kroz tu zemlju ka Srbiji i Mađarskoj, potvrdilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari