Hapšenje lidera opozicione grupe građana u Sečnju: Mito ili politički obračun 1GG "Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj”, foto: Spaso Mladenovski

Opštinska izborna komisija opštine Sečanj, na jučeršnjoj sednici, donela je rešenje o proglašenju izborne liste “Grupa građana Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj” koju je podnela “Grupa građana Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj”. Nakon toga, stiglo je saopštenje ove grupe građana da je sinoć, oko 22 časa, uhapšen njen lider i nosilac opozicione liste u opštini Sečanj Vukašin Baćina.

Grupa grupa “Za bolju opštinu Sečanj” u svom saopštenju je istakla da je ona jedina opoziciona grupacija koja je uspela da sakupi potpise i da joj, nakon SNS i SPS, bude proglašena lista na predstojećim vanrednim izborima u opštini Sečanj.

“Napadi i pritisci na Vukašina Baćinu i grupu građana “Za bolju opštinu Sečanj” se intenziviraju nakon što je SNS prošle godine izgubila izbore za savete mesnih zajednica u pojedinim mestima u opštini Sečanj. Vukašin Baćina je poljoprivrednik, domaćin i uzorni građanin naše opštine. Iako mlad, već u dva mandata je opozicioni odbornik i neko ko se iskreno bori za dobrobit Sečnja”, navodi se u saopštenju pomenute grupe građana.

Hapšenje lidera opozicione grupe građana u Sečnju: Mito ili politički obračun 2
SNS Sečanj, foto: Spaso Mladenovski

Ova grupa je zatražila hitno puštanje Baćine na slobodu i da se zaustavi politički teror u opštini Sečanj prema opoziciji, kao i da joj se omogući normalna izborna kampanja.

To je na svom sajtu potvrdio i MUP Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Policijske uprave Zrenjanin, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su V. B. (32) i M. P. (63), zbog sumnje da su počinili krivično delo davanje mita, kao i D. B. (26), zbog sumnje da je primio mito, objavljeno je na sajtu MUP-a Srbije.

Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja se da je V. B, kao nosilac jedne izborne liste za lokalne izbore u Sečnju, tokom februara, u više navrata, dao za sada neutvrđeni novčani iznos M. P. kako bi mu on pronašao osobe sa teritorije ove opštine koje bi za novčanu naknadu potpisom podržale tu listu i za nju glasale na predstojećim lokalnim izborima.

Osumnjičeni M. P. je, kako se sumnja, primio novac od V. B. koji ga je zatim dao D. B. nakon što je on podržao svojim potpisom izbornu listu “Vukašin Baćina – za bolju opštinu Sečanj”.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje dvojice Sečanjaca nastavak je višednevnog političkog “rata” u ovoj maloj srednjobanatskoj opštini .

Pre nekoliko dana, naime, saopštenjem se oglasio Opštinski odbor Srpske napredne stranke koji je tražio reakciju nadležnih zbog, kako u saopštenju stoji, koruptivnih i kriminalnih radnji Vukašina Baćine i njegovih saradnika, kojima se vređa ljudsko dostojanstvo, krše demokratske procedure i ruši pravna država.

– Kakva je to politička snaga persone poput Baćine, ako nije u stanju da legalnim putem prikupi čak ni potpise za kandidaturu svoje družine na predstojećim izborima? Baćina mesecima širi gnusne laži o članovima i aktivistima SNS, podriva međukomšijske odnose, zove u pomoć medije poput Danasa i portala Autonomija, čiji su stavovi o Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj odlično poznati javnosti i to ne po dobrom – navodi se u saopštenju.

Navode je demantovao sam Baćina. U saopštenju koje je objavio lokalni sajt NMR info, stoji:

– Apsolutno demantujem sve što je napisano u saopštenju sečanjskih naprednjaka.

Moja grupa građana je najjača opoziciona grupacija u opštini Sečanj i uvek smo sa lakoćom skupljali potpise, nikada nikome nisam dao ni jedan dinar za potpis i svi koji me poznaju znaju koliko je ovo smešna priča, ističe se u saopštenju.

Baćina ističe da su snimci koji su se pojavili, u Kojima se navodno spominje njegovo ime u kontekstu kupovine potpisa “loše režirana predstava sa još lošijim glumcima”.

– Poznato mi je odlično ko je glavni režiser i ja ću se postarati da se za njega čuje mnogo dalje od Odžaka i Sečnja. Takođe, pozivam nadležne organe da u najkraćem roku ispitaju ovaj slučaj i kada utvrde da je reč o jeftinom spinovanju da aktere ove predstave adekvatno sankcionišu, poručuje u saopštenju Baćina.

Sečanj je jedna od opština u kojoj se 3. aprila održavaju lokalni izbori. Oni su raspisani jer je predsednik opštine Predrag Rađenović podneo ostavku a u opštini su uvedene privremene mere.

Rađenović je prešao na funkciju načelnika Srednjobanatskog okruga.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari