Hapšenje na graničnom prelazu Vrška Čuka kod Zaječara: Kod Ukrajinca koji živi u Bugarskoj pronađen gasni pištolj 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Iz OJT-a u Zaječaru saopštavaju da je u nedelju 12. juna, oko 9 časova, na graničnom prelazu SGP Vrška Čuka, kod ukrajinskog državljanina koji živi u Bugarskoj pronađen gasni pištolj.

Prilikom ulaska u Republiku Srbiju, policijski službenik SGP Vrška Čuka je, u postupku vršenja kontrole nad ukrajinskim državljaninom L.A. koji živi na teritoriji Republike Bugarske, kod istog, u rancu, u kabini teretnog motornog vozila marke „volvo“ bugarske registracije, pronašao jedan gasni pištolj marke „zoraki“ model 914, sa okvirom u kome je bilo 11 metaka kalibra 9 mm gasne municije, a koje je L.A. neovlašćeno nosio i držao.

Kako se u saopštenju dodaje on je zadržan od strane PU Zaječar u trajanju do 48 sati da bi dana danas bio doveden u prostorije OJT u Zaječaru radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog i daljeg odlučivanja.

Takođe iz OJT dodaju da su pronađeni predmeti privremeno oduzeti, a od strane OJT u Zaječaru je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Zaječaru stavljen predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari