Hapšenje u Prištini zbog pronevere imovine od 10 miliona evra 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Policija je u Prištini uhapsila je jednu osobu pod sumnjom da je prisvojila tuđu imovinu vrednu oko 10 miliona evra i potom je prodala, zajedno sa još jednom osobom koja je u bekstvu.

Uhapšeni A. G. u saradnji sa osumnjičenim I. H. koji se nalazi u bekstvu, krivotvorio je isprave i navodno uspeo da otuđi zemljište površine devet hektara čija je prosečna tržišna vrednost oko 10 miliona evra, saopštila je policija.

Osumnjičeni su potom imovinu preneli na svoje, parcelisali je i prevarom prodavali trećim licima.

U kući jednog od osumnjičenih, policajci su zaplenili pištolj, šaržer sa 9 metaka, dva gasna pištolja, četiri vazdušne puške, dva laptopa, kućište za računar, mobilni telefon, 5.680 evra u gotovini, 685 američkih dolara, 100 švajcarskih franaka.

Takođe je zaplenjeno i oko 500 dosijea raznih predmeta u kojima su se nalazili: vlasnički listovi, ovlašćenja, kopije planova, imovinske karte, katastarske karte (uglavnom regiona Prištine), rešenja, razni ugovori overeni kod notara.

A. G. je određeno zadržavanje od 48 sati zbog izvršenja krivičnih djela „falsifikovanje isprava“, „legalizacija lažnog sadržaja“, „prevara“ i „neovlašćeno posedovanje ili držanje oružja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari