Hapšenje zbog zloupotrebe položaja: Sa još jednom osobom oštetio Dunav osiguranje za 2.600.000 dinara, a korisnike kredita za oko 750.000 dinara 1Foto: Pixabay/4711018

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je policija uhapsila zaposlenog u Dunav osiguranju D. D, dok je protiv četrdesetogodišnjeg muškarca podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica.

Sumnja se da je četrdesetogodišnji muškarac, odgovorno lice u privrednom društvu „Milk and meat store“, pomogao u izvršenju krivičnog dela, tako što je stavio pečat te firme na raspolaganje D. D. u periodu od 2017. do 2020. godine.

D. D. je, kako se sumnja, neovlašćeno iskoristio lične podatke za 28 osoba, sačinio falsifikovanu kreditnu dokumentaciju koristeći pečate „Milk and meat store“, „Pakiva Dip“, „Negos Trade“, na osnovu čega je odobreno 57 partija kredita kojima su plaćeni troškovi osiguranja i registracije motornih vozila trećim licima.

Ta lica su, sumnja se, troškove registracije svojih vozila platili D. D. u gotovom novcu koji je on zadržao za sebe, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.493.000 dinara.

Takođe, na ovaj način, usled neizmirenih obaveza vraćanja kredita, osumnjičeni je oštetio Dunav osiguranje za oko 2,6 miliona dinara, a korisnike kredita za oko 747.000 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden u nadležno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari