MUP: Uhapšeno 38 osoba u akciji suzbijanja korupcije 1Foto: D. Majstorović

Policija je, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, u prethodnih nekoliko dana u više odvojenih akcija uhapsila 38 osoba, dok su protiv još 21 osobe podnete krivične prijave, saopštio je MUP.

Akcije se sprovedene u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2016. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1.550.000 evra.

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Zaječara, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, teško delo protiv zdravlja ljudi, prevara u obavljanju privredne delatnosti, trgovina uticajem, pustošenje šuma, šumska krađa, falsifikovanje službene isprave, nedozvoljena trgovina, poreska utaja, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, oštećenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.