Havarija u Domu zdravlja u Zaječaru, voda uništila ordinacije 1Foto: Privatna arhiva

U ponedeljak u Domu zdravlja u Zaječaru, došlo je do havarije na poslednjem spratu, i tom prilikom oštećene su pojedine ordinacije, nezvanično saznaje Danas.

Tragom informacije da se u ponedeljak u Domu zdravlja dogodila havarija, i da su oštećene nekoliko prostorije, kao i hodnik, ekipa Danasa obišla je ovu zdravstvenu ustanovu, i uverila se da je do havarije došlo, ali niko od nadležnih to nije želeo da potvrdi.

Prema saznanjima Danasa, do pucanja cevi na radijatoru došlo je na odeljenju stomatologije, i tom prilikom, oštećeno je nekoliko ordinacija i hodnik, koji se nalaze sprat niže. Reč je o intetrnoj, ušnoj kao i ambulanti za onkološke pacijente.

Na fotografijama koje smo dobili, videla se voda, uništen plafon, kao i poplavljene prostorije, i deo hodnika, ali danas je voda uklonjena, dok su ordinacije delimično radile, a jedino što ukazuje da je zaista do havarije došlo, je to da su ploče sa plafona skinute.

Havarija u Domu zdravlja u Zaječaru, voda uništila ordinacije 2
Foto: Privatna arhiva

U Domu zdravlja, saznali smo da u ponedeljak neke ambulante nisu radile, dok su danas bile delimično otvorene, kazao je za Danas medicinski tehničar koga smo zatekli u hodniku, ali nije hteo da se predstavi zbog straha od gubitka posla.

Većina zdravstvenih radnika nije želela da nam kaže šta se dogodilo, dok su oni hrabriji potvrdili da se juče dogodila havarija.

Jedan od pacijenata, koga smo zatekli u hodniku Doma zdravlja, potvrdio je da se juče dogodila havarija, i da neke ordinacije nisu radile, pošto je za ponedeljak imao zakazan pregled.

Havarija u Domu zdravlja u Zaječaru, voda uništila ordinacije 3
Foto: M. S. / Danas

Uputili smo pitanja direktoru Zdravstvenog centra u Zaječaru, Miroslavu Stojanoviću, šta se dogodilo u Domu zdravlja, ali do objave teksta on nije odgovorio na naša pitanja.

Havarija u Domu zdravlja u Zaječaru, voda uništila ordinacije 4
Foto: M. S. / Danas

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari