Hemofarm donirao 20 medicinskih kreveta Urgentnom centru u Beogradu 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Kompanija Hemofarm saopštila je danas da je donirala dodatnih 20 medicinskih kreveta sa pratećom opremom i antidekubitalnim dušecima Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije (KCS), u vrednosti od 5,6 miliona dinara.

To je jedna od brojnih donacija ove kompanije zdravstvenim ustanovama u Srbiji, koja je tokom 2019. godine podržala njihov rad kroz pomoć u opremi i lekovima u vrednosti od 20 miliona dinara, ističe se u saopštenju.

„Ovo je treća godina zaredom da od Hemofarma dobijamo donaciju u vrednosti većoj od pet miliona dinara, za krevete i antidekubitalne dušeke za najteže pacijente u jedinicama intenzivnih nega. Najkritičniji i najteži pacijenti iz cele Srbije zbrinjavaju se i leče u Urgentnom centru, te je upravo zato važno da im omogućimo dobre uslove lečenja“, izjavio je direktor Urgentnog centra KCS Marko Ercegovac.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger rekao je da Hemofarm redovno pomaže klinike i domove zdravlja u Srbiji, a nakon šest decenija koliko kompanija postoji, gotovo da nema bolnice na kojoj nekom prilikom nije pomogla. „To je naša pomoć zdravstvenim ustanovama koja direktno utiče na bolje lečenje pacijenata“, istakao je Zeliger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari