Heroji bez plate pola godine

Država nije našla rešenje za zaposlene u zdravstvu kojima nisu isplaćene zarade prethodnih meseci

Ostavite komentar


  1. Pametni ljudi kažu da je bolje sedeti džabe nego raditi džabe. A građani neka sami sebi popravljaju zube – tako su birali.

  2. Jesu to oni tkzv heroji koji su godina pre korone sastavlhali astronomski duge liste čekanja za bilo šta u zdravstvu od izabranog lekara do operacije.Jesu to isti oni koji ćutke dozvolhavaju da ih svako „jaše“ ?Ne dati im ništa, jer je to njihov posao.Nije lekarska profesija sedeti u ordinaciji a ovakvu navalu maksimalno za radni vek.Moji su 44/45 radili u vojnoj bolnici lečili ranjene,tifusare,tuberkuloza bez antibiotika.Nisu tražili ništa,kad su istarili postali socijalni slučaj al se nisu žalili.

  3. Doticnog stomatologa licno poznajem i znam kakav je strucnjak. Greota upste sto se zadrzava u Srbiji. On zeli da ostane i da pomogne svojoj zemlji kvalitetnim radom ali na zalost uprava je takva da gleda nesto drugo. Da ne pricam o namestenim tenderima za rekonstrukciju samog doma zdrava itd. Umesto da se borimo da zadrzimo takve strucnjake, oticice kao i svi drugi ako ne u drugu zemlju onda u privatnike. Danas vecina ide kod privatnika jer u drzavnoj nemaju osnovne stvari za rad. Svi oni to dobro znaju a svakog meseca se nama koji smo zaposleni odvaja za zdravstveno osiguranje koje ja licno ne koristim jer je nekavlitetna usluga. Pa prema tome, novac postoji.

  4. Sto ne pisete o herojima koji prezivljavaju bez icega kad ih lekari zatvore? Sto su oni manje heroji

  5. Šta ste navalili za pare. Važnije je da Zvončica deli vakcine koje su kupljene naroidnim parama od kojih je i taj lekar morao da dobije platu.

  6. Tako treba i njemu (tom lekaru!) i svima oko njega. Neka i dalje veruju Vučiću i glasaju za njega. Pakuj prnje i beži u svet ako hoćeš da živiš bolje. Dok su ovi na vlasti i narod ih ne pohapsi i strpa u apsane -u Srbiji neće biti boljitka. Čak negde (u Nemačkoj, Irskoj, Norveškoj isl.) da radiš kao tehničar moćićeš bolje da živiš nego sada bez plate. I nećeš morati da gledaš, čitaš ili da slušaš o uvek novim aferama kojima prikrivaju nikada rešene stare afere zaluđivanjem primitivaca koji glasaju za AV i njegove. (Afera Krušik „poklopljena“ Jovanjicom i Koluvijom, Jovanjicu „pokrio“ Velja Nevolja, Nevolju „zamaglila afera Đilas i tako u nedogled)

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.