Hirurgu zbog porodičnog nasilja pritvor do 30 dana 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Potpukovnik Nikola O. (48), specijalista plastične hirurgije koji je u sredu uveče, oko 22 sata,  pretukao svoju suprugu I. O. (42) u porodičnoj kući u Zemunu, saslušan je danas u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

On se na saslušanju branio ćutanjem, a prema saznanjima Nova.rs, njemu preti oduzimanje dece zbog stravičnog nasilja nad suprugom.

Treći osnovni sud u Beogradu odredio mu je pritvor do 30 dana.

U saopštenju tužilaštva navodi se da je hirurgu pritvor određen zbog sumnje da je od početka januara do početka februara u više navrata svoju suprugu šutirao nogama u telu i glavu i udarao rukama, te je udarao raznim predmetima kojima joj je naneo teške telesne povrede.

„Davio ju je kablom, čupao za kosu, pretio, ponižavao i vređao, a povrede joj je naneo u predelu glave, butina, vrata, trupa, ruku, polomio joj je 4 rebra i levu laktičnu kost i naneo teške telesne povrede. Obzirom da postoji bojazan da će uticati na svedoke, da će ponovoti delo ili učiniti delo kojim preti, a za delo koje je počinio preti kazna preko 5 godina, a delo je uznemirilo javnost, dat je predlog za određivanje pritvora“, saopštili su iz tužilaštva.

Prema nezvaničnim saznanjima, nemilim scenama u kući prisustvovalo je i troje dece bračnog para, a postoji sumnja da su čak i oni bili žrtve porodičnog nasilja.

Advokat Mladen Magdelinić za portal Nova.rs navodi da hirurgu može biti zabranjeno da viđa decu.

„Njemu može da se izrekne mera prilaska ženi, ali i deci takođe. Bez obzira da li su deca dobila batine ili su samo bila prisutna, to se tretira kao verbalno nasilje što može dovesti do te mere zabrane prilaska, a kasnije i viđanje dece u restriktivnim uslovima, sa socijalnim radnicima“, navodi sagovornik Nove.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari