Hirurgija: Brzim hlađenjem tela pacijenta do više vremena za operaciju

Ostavite komentar


  1. Tako je mene ohladio jedan lekar na klinickom centru trebao je da me operise od zakrcenja krvnog suda medjutim nesto mu je bilo sumnjivo pa sam odlezao na imunologiji ua jos neku proveru i onda kada sam se vratio na klinicki kod njega rekao mi je da nesme sada jer sam pun bakterija od imunologije pa pri operaciji mogu da se zarazim i umrem i da sam mrsav pa mozda nepodnesem anesteziju i neprobudim,a mozda krene neki tromb pa me zvekne u srce,pluca ili mozak,posle njegovog izlaganja zaprepastio sam se i pitam ga a sta ako se ne operisem on ce pa nista za sest meseci docices da ti isecam levu nogu pa posle za tri meseca desnu i posle sest ili godinu ides na onaj svet ,zena i ja se pogledasmo zapanjeno sta nam prica doktor koji treba da me operise pokupismo stvari i knjizicu i paljba kuci neverujuci sta me ceka i kako mi je pristupio lekar klinickog centra.Ima jos da se isprica ali dosta je i ovoga.

    1. Moje iskustvo posle 30 godina u zapadnoj zemlji gde je besplatno zdravstvo za svakoga ko ima dozvolu boravka.
      Za sitne stvari djene djene a za krupne lekari su relaksirani i probaju da leče neadekvatno u svojoj bolnici ili ordinaciji da uzmu pare od države koja im sve plaća ništa se ne pita i ne postoji audit. Kao posledica je da obično spasu život zahvaljujući vrhunskoj tehnici i sestrama pomoćnom osoblju ali ljudi izlaze kao poluinvalidi da se kljukaju lekovima doživotno a često moglo je biti bolje.
      Zaključak privatizovano zdravstvo će jedino intervenisati na najbolji način i najbrže a ovo besplatno je manje više prevara često.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.