Hitler u svom govoru pre 80 godina pozivao na mir između Jugoslavije i Nemačke

Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 2. jun 1939. godine

Ostavite komentar


  1. I onda je Tito dosao i Beograd i digao komuniste 27 marta jer je znao da to nemoze izvesti s Zagrebom i dobili bombe na Beograd tako smo mi ginuli u medjusobnoj borbi a onda smo optuzeni za hegemonizam i tamnicu naroda. Knez Pavle i kralj beze u London i zemlju prepustaju nacionalistima i sovinistima svih boja i rezultat svega je preko milion zrtava da bi buduce generacije zivele zahedno u miru koji neki nikada nisu prihvatili.

    1. Ti si verovatno iz istorije imao jedva 2-ku? Ustanak i pobunu na ulicama protiv pakta je organizovala britanska tajna služba sa ljudima sa kojima su sarađivali u Srbiji, a to sigurno nisu bili komunisti. Po tvom mišljenju šta je trebalo, sarađivati sa okupatorom kao Draža?

  2. U Vasoj istoriji ste pravili par velikih gresaka ja cu navesti par . Turci su vam na Kosovu unistili ogroman deo Vaseg plemstva mesto da ste pametnijim odlukama sebe sacuvali ulazite u rat sa Austrougarima Epilog znamo a Gavrila slavite i danas potpisujete Pakt sa Hitlerom koji Vi krsite dopustate da Hrvati uniste sve sto je Srpsko vlada Hostapler belosvetski TITO i komunisti ulazite u bratstvo sa Hrvatima mesto Dante za uvek snjima poravnali racune . Finale je ona koji su po Srbiji strugali drva uzimaju Vam Kosovo na najbrutalniji nacin Srbi kada ce Vasa tragedija da se zavrsi .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.