Za potrebe bolesnika s teritorije kulske opštine koji se svakodnevno prevoze na hemodijalizu u Sombor, kulska opština je kupila novo kombi vozilo marke „hjundai H-1“, čije je ključeve direktorici kulskog Doma zdravlja dr Stani Strugar u ime lokalne samouprave predao Svetozar Bukvić, predsednik opštine Kula.

Za potrebe bolesnika s teritorije kulske opštine koji se svakodnevno prevoze na hemodijalizu u Sombor, kulska opština je kupila novo kombi vozilo marke „hjundai H-1“, čije je ključeve direktorici kulskog Doma zdravlja dr Stani Strugar u ime lokalne samouprave predao Svetozar Bukvić, predsednik opštine Kula. Za nabavku ovog vozila iz budžeta opštine Kula obezbeđeno je dva miliona dinara i to je deo sredstava koje je lokalna samouprava u Kuli izdvojila za Dom zdravlja od kada je preuzela osnivačka prava nad ovom zdravstvenom ustanovom.
– U ovoj godini za potrebe Doma zdravlja izdvojili smo četiri miliona dinara, od kojih je polovina utrošena na kupovinu ultrazvučnog aparata, a druga za kupovinu ovog vozila za bolesnike koji se voze na hemodijalizu u Sombor, jer znamo da je do sada prevoz ovih bolesnika bio veliki problem zbog lošeg voznog parka kojim raspolaže Dom zdravlja. Za narednu godinu budžetom smo predvideli još veći iznos za Dom zdravlja jer je u planu kupovina reanimobila za potrebe Hitne službe, a već početkom naredne godine počeće investicije od ukupno 8 miliona dinara za adaptaciju Ambulanti u Ruskom Krsturu i Crvenki, – rekao je Svetozar Bukvić. Prema rečima dr Stane Strugar, dobijeno vozilo je bilo neophodno jer se često dešavalo da se bolesnici koji se voze u Sombor na dijalizu prevoze neispravnim i neuslovnim automobilima. „Dešavalo se i da zajedno putuju pacijenti koji idu na hemodijalizu i pacijenti koji su imali neke druge preglede, što je često dovodilo do toga da jedni druge moraju satima da čekaju, ali sada će takve situacije biti izbegnute, a pacijenti će dijalizu biti prevoženi novim, klimatizovanim vozilom“, rekla je dr Stana Strugar na primopredaji novog sanitetskog vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari