Odbornici Skupštine opštine Pirot poništili su svoju odluku od pre tri godine o davanju saglasnosti da se na lokaciji u naselju ATP gradi policijska zgrada i doneli rešenje o izdavanju tog prostora u zakup novobeogradskoj firmi Tuš d.o.o. koja je dala najbolju ponudu na tenderu. Više od 8.

Odbornici Skupštine opštine Pirot poništili su svoju odluku od pre tri godine o davanju saglasnosti da se na lokaciji u naselju ATP gradi policijska zgrada i doneli rešenje o izdavanju tog prostora u zakup novobeogradskoj firmi Tuš d.o.o. koja je dala najbolju ponudu na tenderu. Više od 8.000 metara kvadratnih izdaje se u zakup ovoj firmi po ceni od 73 evra po metru kvadratnom. Opština će inkasirati oko 800.000 evra.
Izdavanje prostora na kojem sada pojedini građani sade kukuruz i povrće u zakup Tušu koji će na tom prostoru graditi poslovni objekat izazvalo je posebnu pažnju odbornika. I dok su pojedini odbornici vladajuće većine govorili da u centru grada nije mesto policiji, ocenivši potez izdavanja zemljišta u zakup domaćinskim, dotle su šef odborničke grupe G17 Plus u SO Pirot Goran Jakšić i odbornik DS Dragan Popović tražili da se ova tačka skine s dnevnog reda. Vladajuća većina to nije prihvatila.
Jakšić je podsetio da je pre tri godine ovaj isti skupštinski saziv doneo odluku kojom se daje saglasnost za izgradnju zgrade MUP na lokaciji u naselju ATP.
– MUP je u izgradnju zgrade trebalo da investira oko šest miliona evra, s tim što bi opština dobila 2,5 miliona evra. Taj novac dolazio bi sukcesivno dve – tri godine, a od izdavanja zemljišta Tušu novac ćete dobiti odmah. Sredstva za izgradnju policijske zgrade su odobrena, završen je i projekat – rekao je Jakšić, optuživši lokalnu vlast da za kratko vreme hoće da uzme mala sredstva, te da ne želi da čeka da uzme više.
Odbornik DS Dragan Popović upitao je zbog čega je baš ovo prva tačka dnevnog reda. – Vama je važno da se to brzo završi. Mislim da će i predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać morati da se pozabavi ovim problemom – upozorio je Popović.
Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić kaže da je lokalna samouprava tri godine čekala da se oglasi MUP, ali pošto odgovora nije bilo ovaj prostor biće izdat u zakup firmi koja je dala najbolju ponudu na javnom konkursu.
– Mi nemamo ništa protiv toga da se izgradi zgrada MUP s kojim inače dobro sarađujemo. Međutim, niti je neko zvao iz MUP, niti su se javili na ovaj konkurs, pa ćemo mi ovaj prostor izdati Tušu. Mislimo da je to dobra odluka. Neko ne želi da u Pirot dođe investicija od dva do tri miliona evra, da opština prihoduje oko 800.000 evra i da se otvori novih 40-50 radnih mesta. Neko želi da plasira priču da mi ne želimo zgradu MUP, što uopšte nije tačno. Na ovoj lokaciji smo promenili plan detaljne regulacije da bi se izgradila ova zgrada, ali se ništa nije desilo i zbog toga to zemljište dajemo u zakup investitoru. Ako je interes MUP da gradi zgradu mi ćemo naći novu lokaciju u gradu – rekao je Vasić, dodajući da je Tuš drugi po veličini trgovinski lanac u Sloveniji, treći mobilni operater u ovoj zemlji, te da poseduje i lanac benzinskih pumpi.
Na pomenutoj lokaciji deo zemljišta se obrađuje, ali je njegov veći deo zarastao u korov. U neposrednoj blizini je Maksi diskont i zatvorena zelena pijaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari