Vranjanci prelaz između dve godine proveli nikad skromnije i "hladnije" 1Foto: Vladimir Maričić

Prelaz između dve godine u Vranju obeležili su i problemi u zagrevanju stanova koji koriste daljinsko grejanje JP „Novi dom“.

Prema izjavama građana, radijatori su postali hladni već oko 21 sat 31. decembra iz potpuno nerazumljivih razloga.

Prethodnih dana ovom preduzeću isporučene su dovoljne količine energenata za grejanje, pa je potpuno nejasno ko je doneo odluku da se grejanje smanji ili potpuno isključi, kako tvrde Vranjanci koji ovu uslugu plaćaju svih dvanaest meseci tokom godine.

Srećom, na širem području Vlasine uoči nove godine, posle višednevnog prekida u snabdevanju strujom situacija je normalizovana. Ipak, lokalni putevi ostali su neraščišćeni, što je otežavalo saobraćaj i na regionalnom putu od Motela Promaja ka Vlasinskom jezeru i Crnoj Travi.

Najviše posla u poslednja dva dana u Vranju imali su lokalni taksisti koji su po smeni u proseku obavljali i rekordnih više od trideset vožnji sa prosečnom cenom od 250 dinara za pružanje te usluge.

Novac iz gradskog budžeta koji je bio namenjen organizovanju dočeka nove godine u centru grada, lokalna samouprava je ove godine opredelila u Fond za decu sa teškim oboljenjima, pa je izostala proslava na otvorenom. Međutim, novčana nagrada od 100.000 dinara za prvorođenu bebu ostala je neuručena, jer u porodilištu Opšte bolnice u Vranju se u prvim satima nove godine nije rodila nijedna beba. Namenjeni novac će svakako biti uručen bebi koja će se u Vranju roditi sa „zakašnjenjem“.

Pirotehnika zakazala, komšije nisu

Veselo je bilo u vranjskim restoranima gde je „najluđa noć“ uz hranu, piće i muziku koštala od 2.500 do 4.000 dinara, dok je za reprizu trebalo izdvojiti do 2.000 dinara. I ovoga puta veliki broj gostiju bio je iz Severne Makedonije i Bugarske. Upotreba pirotehničkih sredstava bila je u odnosu na prethodne godine mnogo manja, što se znalo i po slabijim pazarima uličnih prodavaca, koji su zakup mesta u centralnoj pešačkoj zoni plaćali 120 dinara po dužnom metru uz besplatan priključak na struju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari