Hoće li državna matura biti žrtvovana zbog političkog rejtinga?

Ostavite komentar


  1. Ne postoji oblast, tema ili bilo sta u ovoj zemlji sto sme da uznemiri politicki rejting aktuelne vlasti.

  2. Državna matura je katastrofa koju treba izbeći po svaku cenu, da ne bi imali posledice kao „matura“ na kraju osnovne škole. Ozbiljni fakulteti ce zadržati nivo samo ako sami prave prijemne ispite.

  3. U ovom tekstu se žali o teškoćama uvođenja mature. Naprotiv, upravo je to štetna stvar. Univerziteti (a pogotovo Beogradski) su bar 100 puta kompetentniji da procenjuju znanje kandidata od nekakvih školskih uprava, komisija i agencija pri ministarstvima. Nisu ni 100 puta, nego 500 puta.

  4. Državna matura je besmislena ako je fakulteti ne priznaju. Koja je razlika između ispita i provere znanja??? Učenici će polagati 5 ispita u školi i 2 na fakultetu!!! Pri čemu fakulteti daju pitanja koja nisu obuhvaćena srednjoškolskim gradivom ! Ko je finansirao i ko je uzeo pare za ovaj projekat koji će uništiti našu decu?

  5. A da polazu državnu maturu mnogi direktori koji ko zna kako su dosli na te pozicije sa kupljenim diplomama,da vidimo da li imaju znanje za bar 4 razreda osnovne škole?

  6. Ne može da se uvede državna matura, jer bi se na taj način pokazao javašluk i pravo stanje u obrazovanju. Da bi državna matura zaista zaživela, potrebno je mnogo suštinskih promena.
    Ovako smo uzeli novac od EU za projekat uvođenja državne mature, neki su uspeli da dođu do dobrih dnevnica i honorara, ali niko neće imati petlje da zaista dirne u osinjak.
    Škola će sve više postajati samo čuvalište za decu, a elita će se vrbovati ne na osnovu znanja i sposobnosti, nego na osnovu bogatstva i političke podobnosti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.