HORES: Zaposlenima u ugostiteljstvu omogućiti prioritetno vakcinisanje 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) saopštilo je da je sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjanom Matić usaglasilo da je izuzetno važno da se zaposlenima u sektoru ugostiteljstva i turizma prioritetno omogući imunizacija.

Konstatovano je, kako se navodi, da je na zahtev domaćih, stranih turista i ostalih korisnika ugostiteljskih usluga, važno da zaposleni u hotelima i restoranima budu vakcinisani.

„Na taj način će potencijalni gosti biti sigurni da će im uslugu pružiti, ne samo u čistom i sigurnom objektu, već i da su zaposleni prošli kroz proces imunizacije“, navedeno je u saopštenju.

HORES smatra da, za sigurno i čisto putovanje, mora da postoji zajednički sertifikat o vakcinaciji zaposlenih i primeni zdravstveno-sanitarnih mera „Čisto i sigurno“ u hotelima i restoranima Srbije.

Direktor HORES-a Georgi Genov rekao je da bi zajednički sertifikat o vakcinaciji trebalo da olakša putovanja i deluje kao alternativa PCR testovima i zahtevima za karantin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari