Horska odbrana Vučićevog sina zbog džaka para za „Kapetana“ 1Foto: FoNet/ Instagram avucic

Čitava horda naprednjaka ponovo je optužila list Danas da je „udario na dete“, Danila Vučića, i da mu „crta metu na čelu“.

Optužbe je prvo izrekao ni manje ni više nego ministar odbrane Nebojša Stefanović, koga, ironično, tabloidi mesecima optužuju da želi da sruši Aleksandra Vučića i da sprema državni udar.

Potom je i sam predsednik rekao da je “na Danila bilo više napada nego na sve članove Predsedništva njegove stranke zajedno”, a oglasio se i Kapetan Dragan navodeći da kada predsedniku ne mogu da nađu ništa, „izdajnički mediji“ spominju njegovog sina.

Pritom ga je on sam stavio u prvi plan izjavivši da mu je Danilo zajedno sa delijama poklonio džak sa 30.000 dolara, stan i kola. Juče je precizirao da mu je džak sa parama uručen kada se vratio sa dugogodišnje robije, a da mu ga je, kao član delegacije koja mu je spremila doček, predao upravo Danilo Vučić.

Sagovornici Danasa podsećaju da sin predsednika Srbije ipak nije dete, već punoletan građanin koji odlučuje o svojim postupcima. To što je bio član delegacije koja je dočekala osuđenog ratnog zločinca ocenjuju kao politički marketing i poruku navijačima i „patriotama“ da su Vučići na njihovoj strani.

Božo Prelević, advokat i član Skupštine slobodne Srbije, kaže za Danas da je Danilo Vučić punoletan i da ima pravo da bira društvo „i ljubimce“.

– Mislim da je ta vest namerno puštena da bi se istakao “patriotski” narativ Danila i cele porodice i da to donosi povećan rejting, kao i Kapetan Dragan koji je predstavljen  kao heroj. Pozitivno je pomagati “heroju”. U suštini to je samo jedna jadna, prljava propaganda za predstojeće izbore i povezivanje familije sa navijačima Zvezde u iste svrhe – smatra Prelević.

Upitan da prokomentariše reakciju ministra Stefanovića, naš sagovornik kaže da „Nebojsa, nažalost, mora tako“.

– Penzija je daleko a neki prijatelji se ne javljaju. On je postao zamorčić u pokaznim manevrima “svi na jednog 2021”, koji se drznuo da ne prekine akciju Jovanjica – zaključuje Prelević.

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić ocenjuje za Danas da to što bliski rođaci i kumovi vođe, bez formalnih javnih funkcija vode državu, jeste svojstveno gotovo svim autokratskim i diktatorskim režimima.

– U Srbiji je, na žalost njenih građana, na snazi režim koji se najgrublje može opisati kao hibrid latinoameričkih, istočnoevropskih i bliskoistocnih diktatura. Danilo i Andrej Vučić su građani bez javnih funkcija koji odavno ne kriju da su i te kako angažovani na delikatnim zadacima režima. Više nema nikakve sumnje da su Dragan Vasiljković, Miša Vacić, Levijantan i njima slični, po društvo jako štetni i opasni projekti u direktoj vezi i pod punom kontrolom SNS-a – ukazuje Rakić.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, navodi za naš list da je u Srbiji sve postalo toliko normalno da i potpuno nenormalne stvari postaju normalne.

– Ako navijače Zvezde i mogu da razumem jer imaju oduvek taj patriotski element u svom postojanju, Danilo Vučić mi se nikako ne uklapa u taj sistem. Prvo što je on, kao što kaže njegov otac, radnik koji radi za 500 evra mesečno. Samo što niko ne zna šta radi i odakle njemu tih 30.000 dolara, stan i auto da poklanja, a druga stvar je što se on sad očigledno sklanja iz lošeg društva navijača Partizana sa kojima je bio nerazdvojan dok neki od njih nisu završili u zatvoru, pa sada izgleda preleće u suprotan tabor gde je njegov otac bio u mladosti – ističe Veselinović.

Šalu na stranu, dodaje, potpuno je nezamislivo da sin jednog predsednika države sačekuje osuđenog ratnog zločinca i pritom mu uručuje novac, automobil i stan, a taj isti osuđeni ratni zločinac sada prikuplja potpise za oslobađanje ubice premijera Zorana Đinđića.

– Kako ne postoji besplatan ručak, očigledno je da Kapetan Dragan sada odrađuje taj dobijeni novac, a potpuna tragedija i sunovrat ovog društva bilo bi to da te potpise sakuplja po nalogu predsednika ili njegovog sina – ukazuje Veselinović.

Jučerašnji tekst u našem listu u kojem se bavimo izjavom Kapetana Dragana o novcu koji mu je uručio Danilo Vučić, predsednik Srbije je ocenio kao napad na njegovog sina „i to iz tri razloga“.

– To ima tri cilja, prvi je taj da pokažu svima da imaju jednu metu, ako pogledate prošle nedelje čak 91 odsto ukupnih napada su bili na mene i moju porodicu. Smisao svega toga je da svakome ko bi podržao rudnike i rast Srbije, da to ne pomisli slučajno da uradi. Pod dva, kriminališu porodicu, mada nikada nisu račun pronašli i ništa čudno. Pod B je da izgubim živce i da počnem da govorim o njihovoj deci, da gledam ko gde ima milionske apartmane. Pod tri, da biste razumeli političke ciljeve, to je izraz političke nemoći. Napravićemo računicu, na Danila je bilo više napada nego na sve članove Predsedništva moje stranke zajedno – rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari