Humani pčelari donirali med  1Foto: Pixabay/PollyDot

Pčelarska udruženja „Poreč“ iz Donjeg Milanovca, „Hajduk Veljko“ iz Negotina i „Kladovo“ i „Đerdap“ iz Kladova odazvala su se akciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije „Naše malo za nekoga je veliko“ i donirala med i propolis za socijalno ugrožene u svojim opštinama.

Donjomilanovački pčelari su prikupili i opštinskom Štabu za vanredne situacije donirali 25 kilograma meda.

-Pčelari iz Udruženja „Poreč“ osetili su potrebu da na svoj način pomognu onom stanovništvu opštine Majdanpek kome je to najpotrebnije. Med je lek,a smatramo da je humanost zapravo najbolji lek za novonastalu situaciju, epidemiju virusa Covid – 19- kazao je za Danas predsednik ovog pčelarskog udruženja Živorad Manojlović.

U prvom delu akcije koja je sprovedena početkom aprila članoviPčelarskog društva „Hajduk Veljko“ iz Negotina donirali su 60 kilograma meda. Akcija se nastavlja do 26. aprila , objašnjava predsednik društva Slavko Luković.

Za pčelare dva udruženja u opštini Kladovo, učešće u akciji „Naše malo za nekoga je veliko“ je nastavak dugogodišnje uspešne saradnje sa lokalnom samoupravom, kažu predsednici pčelarskih društava Ljubomir Čolević i Slađan Bobć.

Pčelarska društva „Kladovo“ i „Đerdap“ donirala su 96 kilograma meda i sedam bočica propolisa. Pčelarska donacija je deo paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu koji će biti dostavljeni meštanima koji ispunjavaju uslove na osnovu spisko a Centra za socijalni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari