I „besplatni“ udžbenici koštaju

Obećanja o uštedama u budžetima porodica školske dece stižu sa svih strana

Ostavite komentar


  1. Државна аминистрација уништава сваки добронамерни покушај да се помогну осиромашени грађани уз афере али из страха да ли тај Кавчић можда може да угрози популарност председника или да се случајно дрзне да уђе у политику.

  2. Da li su ovo pitanja za državu, koja izgleda ne stanuje ovde, ili za pijačnu upravu zelenih pijaca? Sve ovo je skandalozno i pravi opšti haos. Nikome od aktera očigledno nije stalo do učenika i do njihovog obrazovanja. Uništiće i ovaj sistem koji postoji i koji ipak funkcioniše. I kakve veze imaju Kavčić, Vesić i Vučić sa obrazovanjem? Zar ne postojeoje zakoni i institucije koje se bave ovim pitanjima?

    1. Ovo sto postoji mora da se menja. Hrvati i nemci ne smeju da stampaju udzbenike za srpsku decua ko je to dozvolio i dao pravo izbora udzbenika mora da odgovara sa dozivitnom robijom. Kavcic je jedini koji je nesto uradio. Ali drzava mora da obezbedi finansiranje Zavoda za izdavanje udzbenika i da svi udzbenici budu stampani u Srbiji i da su autori isklucivo iz Srbije.

  3. Bitno je da ce !đaci u Beogradu dobiti besplatne udzbenike i tablete.Nasa deca po ostatku drzave nisu ravnopravna neznam iz kog razloga.Zar mi ne placamo porez ovoj drzavi.zar mi ne odvajamo od plate sve doprinose.takodje i akcize itd….itd.Dokle ce ici ovaj bezobrazluk? Bas me zanima.

  4. Resenje je lako. Zabraniti rad stranim izdavaci a. Sve knjige da placa Zavod za udzbenike i da se oni finansiraju iz budzeta Republike. Potpuno jednostavno. Nemci i Hrvati ne mogu pisati ni stampati udzbenike za srpsku decu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.