I komarci slika nebrige gradske vlasti 1Foto: Pixabay/ lksuperboy

Primenom tretmana iz vazduha i sa zemlje, počev od proleća, efikasno se suzbijaju komarci i slični insekti. Tako je, bar tamo gde se sa suzbijanjem počne na vreme, što nije slučaj ovog leta u Zrenjaninu.

Gde je zapelo, da li između poručioca i izvođača ili zbog kišne godine, zbog čega se proteklih dana oglašava novosadska Ciklonizacija, koja godinama vrši uslugu zaprašivanja u Zrenjaninu, samo su neke od dilema. Tema komaraca postala je i politički aktuelna u Zrenjaninu.

– Hit leta i ove godine je napast zvana komarci, jer gradska vlast nema adekvatan odgovor na njihovu masovnu pojavu. Postalo je nemoguće boraviti na otvorenom u večernjim satima, a da ne budete izujedani. Naročito su ugrožena mala deca, a u apotekama više nema sredstava za zaštitu, koja su poslednjih nedelja razgrabljena. Veliki problem prave zapuštene i zagađene bare i kanali u samom gradu. To su prave slike nebrige i nesposobnosti gradske vlasti, smatra Borislav Gađanski iz DSS.

On podseća da je prema podacima Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju iz Beograda, genom virusa groznice Zapadnog Nila utvrđen u dva uzorka komaraca u Zrenjaninu i to na lokacijama Begejski red i Aviv park.

– Očigledno, bitka sa komarcima je izgubljena, a bitka za zdravu pijaću vodu neizvesna. Leto će proći, pa i komarci. Nesposobna vlast nerviraće nas i dalje pričama da nam „bolji dani dolaze za dve, do dve i po godine“. Sve dok građani na izborima ne uklone ovaj roj neodgovornih političara, poručuje Borislav Gađanski, član GO DSS Zrenjanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari