I naredne nedelje nastava u školama, koronom zaraženo 100 đaka 1foto (BETAPHOTO/Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja/DS)

U svim osnovnim i srednjim školama od ponedeljka, 13. juna, nastava će se odvijati po prvom modelu, odnosno, učenici će nastavu pohađati u učionicama, odlučio je Tim za škole.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 2. do 9. juna registrovano je 100 dece zaražene virusom korona, školskog uzrasta od šest do 18 godina, što je 0,01 odsto od ukupne đačke populacije.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije nije bilo odeljenja sa 16 i manje učenika koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn, u poslednjih pet kalendarskih dana.

Takođe nIje bilo odeljenja sa 17 i više učenika koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model i nije bilo grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari