I ove nedelje "Bukom protiv diktature" (VIDEO) 1Foto: Beta/ Dragan Gojić

Akcija „Bukom protiv diktature“ koja se organizuje u 20.05 časova nakon sada već tradicionalnog aplauza za medicinare koji se svakodnevno brinu o obolelima od korone virusa, nastavljena je i večeras osmi put zaredom.

Stanovnici više gradova u Srbiji priključili se večeras akciji i izrazili nezadovoljstvo merama u borbi protiv epidemije korona virusa i političkim odlukama vlasti. Najviše snimaka na društvene mreže su okačili građani Beograda, Novog Sada i Niša.

Beograđani na društvenim mrežama delili snimke na kojima se čula buka na Voždovcu, Zvezdari, Vračaru, Novom Beogradu, Banjici, Rakovici i u drugim naseljima Beograda.

 

Kako prenosi FoNet, na Čukaričkoj padini građani su lupali u šerpe i oluke, zviždali pištaljkama, uzvikivali i koristili „vuvuzele“.

U novobeogradskom bloku 30 građani su lupali u posuđe,a čule su se i pištaljke. Na Kanarevom brdu buka je trajala nepunih 10 minuta, a ljudi su uglavnom lupali u šerpe.

Akciji se priključio i Zemun.

https://www.instagram.com/p/B_vH8TDJUD5/?igshid=1rtv0tuzy2qqe&fbclid=IwAR0rMS-D_Fxl82EeGIII6BlJaQ86JQy1SFTXaNEytFHKp60mEDBxJANtlMQ

U Ulici Dimitrija Tucovića čulo se lupanje u šerpe, pojedini građani su bacali petarde i čuju se pištaljke.

Buke je bilo i na Vračaru, a pojedini građani bacali su i jake takozvane topovske udare. Stanovnici Mirijeva 4 priključili su se akciji lupanjem u šerpe i zviždanjem u pištaljke, a puštali su i pesme „Bagra“ i „Pada vlada“.

Kako je prenela Beta Novosađani su i večeras u više delova grada lupali jako u šerpe, duvali u pištaljke, a bačena je i poneka petarda.

U 20.30 čulo se u nekim delovima najvećeg grada u Vojvodini i navijačko uzvikivanje preko razglasa „Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove“, a u jednom delu grada se mogao videti i kratki vatromet.

I večeras su Užičani učestvovali u akciji „Bukom protiv diktature“ i na taj način, osmo veče zaredom, iskazali višeminutni i glasan protest protiv vlasti u Srbiji.

Posle aplauza upućenog zdravstvenim radnicima, u 20,05 časova sa terasa i prozora građani su se oglasili povicima protiv Aleksandra Vučića, pištaljkama, trubicama, lupanjem o šerpe, bacanjem petardi i „topovskih udara“, a iz pojednih delova grada čula se i glasna rok muzika.

Sa nekoliko balkona, u centru grada, bilo je i onih koji su svoj protest iskazivali svetlošću sa mobilnih telefona.

Kako prenosi Glas Zaječara, kao i do sada, pištaljkama, zvižducima i lupanjem u šerpe, ali i puštanjem odabranih muzičkih numera sa prozora i balkona Zaječarci su iskazali svoje nezadovoljstvo.

Gradonačelnik Ničić i večeras je poručio Zaječarcima koji protestuju da nisu dovoljno glasni, kao i da „podstrek“ nije urodio plodom.

Građani Kragujevca pravili su buku u mnogim gradskim naseljima sa svojih prozora, terasa, balkona ili iz dvorišta zvižducima, glasnom muzikom iz stanova, šerpama, pravim ili improvizovanim bubnjevima, lupanjem o ograde balkona, a čule su se i petarde.

Čačani su i večeras u 20 časova aplaudriali zdravstvenim radnicima, a pet minuta kasnije je usledila akcija „Bukom protiv diktature“.

Sa terasa i prozora Čačani su pravili buku udarajući u šerpe, duvanjem u pištaljke i trube i bacanjem petardi.

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građane da u ponedeljak 4. maja u 20.05  izađu na ulice ispred svojih zgrada, kuća i ulaza i da odatle prave Buku protiv diktature.

Asocijacija lokalnih političkih organizacija Građanski front pozvala je sve gradove u Srbiji da se pridruže akciji „Bukom protiv diktature“ i da pozovu susedne opštine da se uključe.

U centru Kosjerića danas je postavljen baner protiv diktature režima Aleksandra Vučića sa pozivom da se akciji „Bukom protiv diktature“ priključi i Požega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari