I u Kragujevcu se udarnički asfaltira, od Pećke patrijaršije do FK „Seljaka” 1Foto: Grad Kragujevac

Ovih dana na području Kragujevca udarničkim ritmom se asfaltiraju ulice i putevi u gradu, prigradu, selima. Postavljaju se kišne kanalizacije, a novootvorena i rekonstruisana dečija igrališta i parkovi se ne mogu ni pobrojati. Radi se k’o da su izbori, duhoviti su Kragujevčani.

Žitelji ulica Pećke patrijaršije i Svetog Save u selu Desimirovac od danas dobijaju asfalt.

U desimrovačkoj ulici Pećke patrijaršije, asfaltira se deonica u dužini od 220 metara, prosečne širine 3 metra, a radove, čija je vrednost 1.900.000 dianra obavlja JKP „Šumadija”.

Po završetku radova u ovoj ulici, mašine promptno prelaze u ulicu Svetog Save, takođe u Desimirovcu, koja se asfaltira u dužini od 185 metara, prosečne širine 3,5 metara. Vrednost radova u ovoj ulici je 1.600.000 miliona dinara.

Kako lokalne vlasti kažu nekoliko je razloga zbog kojih je grad odlučio da asfaltira upravo ove ulice, a osnovni su ti što u njima živi veliki broj dece kao i što u njima postoje privredni subjekti koji zapošljavaju tridesetak ljudi i uređena infrastruktura im je neophodna kako bi olakšala poslovanje.

U Gradskoj upravu su pedantno izračunali da će u asfaltiranje obe ulice biti utrošeno oko 215 tone asfaltne mase.

I u Kragujevcu se udarnički asfaltira, od Pećke patrijaršije do FK „Seljaka” 2
Denino brdo čekalo i dočekalo kanalizaciju Foto: Grad Kragujevac

A, juče je počela izgradnja kišne kanalzacije u Belodrimskoj ulici. Žitelji ove ulice na Deninom brdu, jedne od najdužih bez kompletne infrastrukture na području Kragujevca, decenijma su čekali, prolazili su mnogi izbori i obećanja brojnih lokalnih vlasti ali juče dočekaše.

Od četvrtka u Belodrimskoj se postavljaju cevi za kišnu kanalizaciju u dužini od 1.182 metra. Vrednost ove investicije koja se finansira iz budžeta grada Kragujevca je 19.442.000 dinara bez PDV-a, a izvođač je JKP „Vodovod i kanalizacija”.

I, što se tiče Belodrimske, to nije sve. Po najavi gradskih čelnika posle uređenja kišne kanalizacije plan je da da se uradi i asfaltiranje ove ulice.

Fudbaleri FK „Seljaka”, člana Druge gradske fudbalske lige dobili su komplet novih dresova ali to već ne spada u infrastrukturalne projekte. O energetskoj sanaciji OŠ „Mirko Jovanović” smo već pisali u prekjuče, kada je svečano otvoreno i rekonstruisano dečije igralište u naselju Pivara. Naselje Bubanj je još u ponedeljak, 28. marta dobilo igralište za male sportove iza vrtića „Bambi”.

I u Kragujevcu se udarnički asfaltira, od Pećke patrijaršije do FK „Seljaka” 3
Male Pčelice izašle iz 19. veka i to asfaltom Foto: Grad Kragujevac

Prekjuče, u sredu, 30. marta obavljeni su završni radovi na asfaltiranju Ulice Borivoja Agatonovića u Malim Pčelicama. Vreme je da se žitelji iz prigradskih i seoskih naselja „izvedu iz 19. veka” i ratosiljaju prašine i blata, natuknuo je tom prilikom sam gradonačelnik.

Ulica Borivoja Agatonovića u Malim Pčelicama ukupne je dužine 200 metara, a vrednost radova je oko 2,700.000 dinara. Za ovu saobraćajnicu utrošeno je 150 tona asfalta, a pre asfaltiranja urađeni su pripremni radovi – mašinski iskop zemlje, skidanje postojeće podloge, izdizanje šahte do nivoa kote kao i ugradnja bankina, koje je izvelo JKP „Šumadija”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari