I Vranjanci odaju poštu nastradalima u OŠ "Vladislav Ribnikar" kod murala Diani Budisavljević 1Foto: Grad Vranje

Paljenjem sveća i polaganjem cveća kod murala Diani Budisavljević građani Vranja večeras u 19 sati odaće poštu nastradalim đacima i radniku u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Saučešće porodicama ubijenih đaka, kao i radniku obezbeđenja škole u svoje lično i ime građana Vranja uputio je i gradonačelnik dr Slobodan Milenković, navodeći da je „s nevericom pratio dešavanja koja su nezapamćena u istoriji Srbije“.

Milenković je kao roditelj i lekar poželeo da se povređena lica što pre oporave, navodeći da je „zaprepašćen onim što se desilo u beogradskoj školi“.

Vranjanci će se večeras okupiti ispred murala Diane Budisavljević u centru grada gde će u tišini plati sveće i polagati cveće u znak solidarnosti sa porodicama nastradalih đaka u školi na Vračaru.

Iz policije u Vranju najavili su pojačanu kontrolu kod lica koja poseduju dozvole za držanje oružja, kako bi se proverilo kako i na koji način se oružje čuva da ne bi dopalo u ruke dece.

Nastava u svim srednjim i osnovnim školama na teritoriji sedam opština Pčinjskog okruga danas je počela minutom ćutanja i odavanjem pošte nastradalim đacima iz OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Sve vesti u vezi sa tragedijom na Vračaru pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari